Wigan'ın yeni maskotu: Turta Crusty - Son Dakika
Spor

Wigan'ın yeni maskotu: Turta Crusty

Wigan\'ın yeni maskotu: Turta Crusty

Efkan Bucak / Spor Arena Dış HaberlerDaha önce maskot olarak Kedi Stripey'i maskot olarak kullanan ancak geçen yılı maskotsuz geçen mavi beyazlı kulüp, 90 ilk okul öğrencisi arasında bir yarışma düzenledi.

07.08.2019 12:49  Güncelleme: 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Efkan Bucak/ Spor Arena Dış Haberler

Daha önce maskot olarak Kedi Stripey'i maskot olarak kullanan ancak geçen yılı maskotsuz geçen mavi beyazlı kulüp, 90 ilk okul öğrencisi arasında bir yarışma düzenledi.

Turtalarıyla ünlü olan hatta her yıl Dünya Turta Yeme Şampiyononası'na ev sahipliği yapan kentte gelen yanıtların yarıdan fazlasında 'turta' yanıtı alınması kulüp yetkililerini şaşırtmazken, birinciliği 8 yaşındaki Cayden ve 9 yaşındaki Neve'in tasarımı olan 'Crusty' kazandı. Tasarımın sahibi minikler "Crusty'yi yaptık çünkü Wigan'da herkes turta sever. Yarım saatte tasarladık" dediler.

BÖREK VE ŞOFBEN DE VAR

Crusty böylece West Bromwich Albion'daki Şofben Boiler Man ve Partick Thiste'daki –tanımlanamayan- Kingsley'le beraber İngiltere'deki en garip maskotlar arasında yerini aldı. Bununla beraber Crusty, spor dünyasındaki ilk turta maskot değil... Forfar Athletic'in maskotu Bridie bir börek... Avustralya ekiplerinden Central Coast Mariners da bir barbekü sosu maskota sahip.

Wigan'ın yeni maskotu: Turta Crusty

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Spor Wigan'ın yeni maskotu: Turta Crusty - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement