Yader'den 'Mısır' Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yader'den 'Mısır' Açıklaması

Yader\'den \'Mısır\' Açıklaması

Adıyaman İnsani Yardım Derneği (YADER) Başkanı ve İHH Gönüllüsü Fadıl Akkuş, Mısır ile ilgili basın açıklaması yaptı.

01.04.2014 15:50

Adıyaman İnsani Yardım Derneği (YADER) Başkanı ve İHH Gönüllüsü Fadıl Akkuş, Mısır ile ilgili basın açıklaması yaptı.

YADER Başkanı Fadıl Akkuş, yaptığı açıklamada Mısır'da yargının bağımsız, güvenilir ve adil olmadığını vurgulayarak, 20 dakikada idam kararlarının verildiğini kaydetti.

Fadıl Akkuş, şu ifadeleri kullandı:

"Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi kanlı bir darbeyle deviren hain ve işbirlikçi Abdulfettah El Sisi yönetimi, aylardır bu zulmünü ve baskısını mazlum Mısırlı Müslümanlar üzerinde devam ettirmektedir. Bu zalim yönetim, Müslümanlara yönelik adeta cadı avına çıkmış gibi bir tablo sergilemektedir. Bugün, bu zulmün devamı olarak yıldırmaya ve sindirmeye yönelik bir adım daha atmış ve Müslümanlara karşı olan kin ve husumetini bir daha ispatlamıştır. Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi 529 Müslüman'a 20 dakika süren mahkemenin, 2. celsesinde idam kararı çıkartarak, ne kadar büyük bir zalim ve diktatör olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Dünya kamuoyunun, bu zulmü ve ihaneti duyması ve görmesi gerekmektedir. Akan kan ve gözyaşı Müslüman'ın kanı ve gözyaşıdır. Bu kan ve gözyaşı eninde sonunda zalim diktatörlükleri alaşağı edecektir. Yakın geçmişte diktatörlerin nasıl devrildiklerine hepimiz bizatihi şahitlik ettik. Öyleyse bundan hiç birimizin en ufak bir şüphe ve tereddüdü yoktur. Müslümanlar olarak başta Mısırlı Müslümanlar olmak üzere, yeryüzü coğrafyasında zulüm ve baskı gören tüm insanlara, yüce Mevla'mız sabır ve tahammül versin, onları esaretten kurtarsın. Bu büyük musibet ve imtihandan dolayı sabır ve geçmiş olsun dileklerimizi Mısır İhvan Hareketi'ne ve halkına sunarken, yüce Mevla'mızdan da zalimleri Kahr-u perişan etmesini dua ve niyaz ederiz.

Çoğu Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi 529 kişi, iki celselik göstermelik yargılama ile idama mahküm edilmiş olup temyiz aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Askeri darbeyle seçilmiş Cumhurbaşkanını indiren, Anayasayı ilga edip meclisi fesih eden ve muhalif olanlara acımasızca saldırıp katleden diktatör El Sisi'nin emrindeki Mısır mahkemelerinin verdiği hiçbir karar hukuki ve vicdani olamaz. Mısır'ın yakın tarihi Abdunnasır, Sedat ve Mübarek gibi diktatörlerin sayısız siyasi idamlarıyla bilinmektedir. Sisi de bu zulüm ve cinayet sisilesinin son halkası olmuştur. Demokrasi, insan hakları ve hukuk mücadelesi veren yerel, bölgesel ve küresel tüm güçlere çağrıda bulunuyoruz. Mısır halkının meşru taleplerini barışçıl yöntemlerle savundukları ve cuntacı diktatörlere boyun eğmedikleri için idama mahkum edilen ve hala yargılanmakta olan bütün tutsaklar için Mısır'ın Cuntacı yönetimine karşı duralım. Diplomatik, ekonomik ve sosyal açıdan Cunta'ya karşı her türlü baskıyı oluşturalım. Bütün dünya Müslümanları olarak ve bizler Mısır'lı kardeşlerimizin acı ve musibetine karşı duyarlılığımızı gösterelim. Bu vesileyle Mısır şehitlerinden başta Hasan el Benna, Seyyid Kutup, Abdulkadir Udeh ve Esma Biltaci olmak üzere tümüne Allah'tan rahmet diliyoruz." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yader'den 'Mısır' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement