Yahyakaptan'daki Bütün Parklar Yenilendi - Son Dakika
Yerel

Yahyakaptan'daki Bütün Parklar Yenilendi

Yahyakaptan\'daki Bütün Parklar Yenilendi

İzmit'in ilk toplu kont alanı olan ve çeyrek asır sonra yoğun şekilde belediye hizmetiyle tanışan Yahya Kaptan'daki bütün parklar yenilendi.

14.06.2013 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'in ilk toplu kont alanı olan ve çeyrek asır sonra yoğun şekilde belediye hizmetiyle tanışan Yahya Kaptan'daki bütün parklar yenilendi.

Cadde ve sokak düzenlemeleri, dekoratif aydınlatmalar, kavşak düzenlemeleriyle adeta hizmete boğulan Yahya Kaptan da İzmit Belediyesi tarafından yeni baştan yapılan 3 parkın açılışı daha yapıldı. 5. Bölge'deki Halikarnas Balıkçısı, Gülşehri ve Dede Korkut parklarının açılışı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, mahalle muhtarı Haluk Akgün, Yahya Kaptan 5. Bölge denetim kurulu başkanı Hasan Akar, Ada yöneticileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışlarda konuşan Başkan Doğan, kendisinin de bir dönem burada oturduğunu hatırlatarak, "Eskiden yağmur yağdığında bölgede büyük sıkıntılar yaşanır, her taraf sular altında kalırdı. Bu gün artık bu sorunlar kalmamıştır. Yahya Kaptan da önemli işler yaptık. Bölgede yıllardır tek bir çivi bile çakılamayan parkları yeni baştan yaptık. Yapılan her parka Türk büyüğünün ismini verip görünen bir yere de bu kişilerin biyografisini yazdık. Böylelikle özellikle çocuklarımız oyun oynarken Türk büyüklerini tanıma imkanı buluyor" dedi.

Başkan Doğan, Yahya Kaptan da yapılanları da anlatarak, "Birçok mahallede olduğu gibi Yahya Kaptan'a da mahalle konağı yaptık. Emeklilerimiz burada mutlu bir şekilde sosyal faaliyetlerde bulunuyorlar. Atılım Anadolu Lisesi, Yahya Kaptan Ticaret Lisesi ve 24 Kasım Anadolu Lisesi'ne çok amaçlı salonlar yaptık. Önemli bir kahramanımızın adı mahalleye veriliyor fakat kendisiyle ilgili bölgede hiçbir şey yoktu. Bu eksikliği düşünerek mahallenin girişinde Kuvayı Milliye Kahramanı Yahya Kaptan'ın heykelinin de yer aldığı bir düzenleme yaptık. Ayrıca bu mahallemizde Çanakkale Savaşının heyecanını yansıtacak Kınalı Asker Parkı'nı da hizmete açtık. Sizlerden ricam çocuklarımıza buraları gezdirelim. Çanakkale Savaşının sergilendiği açık hava müzesi rölyefler ve siperler yer almaktadır. Tarihi değerlerimizi gelecek nesillere aktarmayı kendimize görev kabul ediyoruz. Yahya Kaptan'a kapalı Pazar yapılması içinde son aşama gelindi" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından parkların açılışı çocuklarla birlikte gerçekleştirilirken, çardakta pastalar da kesildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yahyakaptan'daki Bütün Parklar Yenilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement