Yalova'daki Eski Arboretum Alanının İhalesi - Son Dakika
Güncel

Yalova'daki Eski Arboretum Alanının İhalesi

Yalova'daki eski arboretum alanıyla ilgili ihaleyi kazanan firmanın (Merosa) Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Erdem Onar'ın belediyeye gönderdiği açıklamada, "Merosa şirketinin, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'la resmi ve hukuki hiçbir"...

15.11.2012 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'daki eski arboretum alanıyla ilgili ihaleyi kazanan firmanın (Merosa) Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Erdem Onar'ın belediyeye gönderdiği açıklamada, "Merosa şirketinin, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'la resmi ve hukuki hiçbir bağlantısı yoktur" denildi.

Yalova Belediye Başkanvekili Ahmet Özsümer, makamında düzenlediği basın toplantısında, eski arboretum alanında ihaleyi kazanan firmayla ilgili bazı haberler yapıldığını belirterek, ilgili firmanın haberler nedeniyle rahatsızlık duyduğunu bildirdi.

Özsümer, toplantıda, şirketin Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Erdem Onar'ın belediyeye gönderdiği yazıyı basın mensuplarıyla paylaştı.

Onar'ın gönderdiği yazıdaki açıklama şöyle:

"Merosa Uluslararası Yatırım Danışmanlık Şirketi olarak Yalova'da yayımlanan gazetelerdeki ve ulusal basının internet sayfalarındaki haberlerden derin üzüntü duymaktayız. Haberlerde Merosa şirketinin Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın şirketi olduğu ve Kral Abdullah tarafından finanse edildiği beyan edilmektedir. Merosa şirketinin, Kral Abdullah'la resmi ve hukuki hiçbir bağlantısı yoktur. Firma, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Yusuf Katipoğlu'nun sahip olduğu 20 yıllık bir şirkettir. Şirket merkezi Bakırköy'deki Dünya Ticaret Merkezi bloklarındadır."

Konuşmasına devam eden Özsümer, şu anda yurt dışında bulunan Başkan Yakup Koçal'ın da bu yönde beyanının olmadığını ileri sürerek, "Burada yanlış anlaşılma olmuştur. Başkanımız böyle bir söz söylememiştir. Sadece internette şirket ile ilgili çıkan haberlerde Suudi Arabistan Kralı'nın adının geçtiğini söylemiştir" dedi.

Eski arboretum alanında yapılacak turizm projesini engellemek isteyenlere tepki gösteren Özsümer, şunları kaydetti:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, yabancı yatırımcının en çok ilgi gösterdiği iller sıralamasında özellikle Ortadoğu ülkelerinin İstanbul'dan sonra 2. il olarak Yalova'yı tercih ettiklerini belirtiyorlar. Yalova'da bazı kesimler ise bunu 'nasıl engelleriz, nasıl sulandırırız' diyorlar. Meclise sunulan dilekçeler var. Bu ay toplantılar 20 gün sürecek. İlerleyen meclis toplantılarında bu görüşülecek. Dilekçeler gündeme gelse ve ihalenin iptali istense bile başkanın veto hakkı var. Veto ettikten sonra ancak bu bir sonraki meclis toplantısında görüşülebilir. Başkan, bu hakkını kullanacak. Ne olursa olsun bu yatırımın Yalova'da olmasını sağlayacağız."

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, 13 Kasım'da, Belediye Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, "Suudi Arabistan Kralı Abdullah tarafından finanse edilen Suudi Arabistan kökenli 'Merosa' isimli bir firma bu. Onlar şu anda Sapanca'da da sayısı bir hayli fazla olan villalar yapıyorlar. Bunların tamamı Araplara verilecek. Yalova'da da yatırım yapma kararı almışlar. Ancak böyle bir parselde değil tamamında yatırım yapmak istiyorlar. Dolayısıyla arboretumun tamamını Merosa alacak. Yaklaşık 250 milyon TL'lik bir yatırım yapmayı öngörüyorlar" demişti.

Muhabir: Erhan Erdoğan/ Zafer Akpınar

Yayıncı: Erdem Gültekin - YALOVA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'daki Eski Arboretum Alanının İhalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement