Yanan Evlerde Kundaklama Şüphesi - Son Dakika
Güncel

Yanan Evlerde Kundaklama Şüphesi

Yanan Evlerde Kundaklama Şüphesi

Karabük'ün Eskipazar İlçesi'ne bağlı Tamışlar Köyü'nde kış aylarında kimsenin oturmadığı sahiplerinin yazın geldiği birbirlerine uzak 7 ahşap ev ile bir ambar yandı.

03.01.2013 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'ün Eskipazar İlçesi'ne bağlı Tamışlar Köyü'nde kış aylarında kimsenin oturmadığı sahiplerinin yazın geldiği birbirlerine uzak 7 ahşap ev ile bir ambar yandı. Kundaklama şüphesi üzerine araştırma başlatıldı.

Bugün saat 05.30 sıralarında, Eskipazar'a Tamışlar Köyü'nün 13 haneli Emiroğludere Mahallesi'nde evlerin yandığını gören köylüler, itfaiyeden yardım istedi. Birbirlerine uzak mesafede bulunan Ali Akkaya, Talat Dedeçam, İsmet Yavuz, Behçet Şereflier, Lütfi Hasbahçe, İsmail Sarıçam, Tahir Sarıçam'a ait 7 ev ile Dursun Dedeçam'a ait ambarda çıkan yangına Karabük ve Eskipazar belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri müdahalede bulundu. Yaklaşık 4 saat süren çalışma sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. 7 ev ile 1 ambar tamamen yanarken, kundaklamadan şüphelenerek çevrede araştırma yapan jandarma, yanmayan evlere de girilmesi nedeniyle eşyadan parmak izleri aldı. Yangını haber alarak gelenler evlerinin tamamen yandığını görünce gözyaşlarını tutamadı.

Şaziye Çetintaş, "Yaz aylarında babam geliyordu köye. Evimiz tamamen yanmış, hiçbir şey kalmamış. Geçen sene evler soyuldu, bu senede yandı" dedi

Köyde yaşayan Ramazan Akkaya ise "Evler boştu. Vatandaşlar yaz aylarında evlerine geliyorlardı. Bölge tarihi ve kimin geldiği gittiği belli değil. Defineciler var. Kazı yapılıyor" diye konuştu.

Ayten Dedeçam, köyde bulunan evine girildiğini söyledi. Dedeçam, "Evimizde 2 yatak açılmış. Evlerde yatılmış kalkılmış. 2- 3 gün evlerde oturulmuş" dedi.

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. - Karabük

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yanan Evlerde Kundaklama Şüphesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement