Yangın Tatbikatında Deprem Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Yangın Tatbikatında Deprem Eğitimi

Yangın Tatbikatında Deprem Eğitimi

Van depreminde arama-kurtarma faaliyetlerinde de görev yapan Kayseri Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, bir ilköğretim okulunda öğrencilere deprem anında yapılması gerekenleri anlattı.

10.01.2012 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van depreminde arama-kurtarma faaliyetlerinde de görev yapan Kayseri Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, bir ilköğretim okulunda öğrencilere deprem anında yapılması gerekenleri anlattı. Arama kurtarma teknisyeni ve eğitimcisi Hasan Say, öğrencilerin cenin pozisyonu alarak depremden az zararla kurtulabileceğini, Van depreminde hayatını kaybedenlerin bir kısmının bunu yapmadığını söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülük ettiği ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün de destek verdiği, ilköğretim okullarında yangın eğitimleri başladı.

Kocasinan İlçesi'nin Erkilet mahallesinde bulunan Mehmet Tarman Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda düzenlenen yangın tatbikatı öncesi öğrenciler, okul yemekhanesinde deprem eğitim aldı. Valilik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde arama kurtarma teknisyeni ve eğitmen Hasan Say, öğrencilere Van depreminden örnekler vererek, deprem anında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

Öğrencilere deprem anında panik yapılmaması ve cenin pozisyonunda hayat boşluğu oluşturulması gerektiğini belirten Hasan Say, Van depreminde hayatını kaybedenlerin bir kısmının bu şekilde davranmadığını anlattı. Öğrenciler daha sonra çalan yangın sireni ile sınıfları boşaltarak okul bahçesine çıktı. Tatbikat gereği yaralıların da öğrenciler tarafından sedyelerle dışarı çıkarılmasıyla ilk müdahale gösterildi. İtfaiye ekiplerinin teneke içerisindeki motorin yakıtı ve mutfak tüpünü tutuşturarak öğrencilere yangına yangın tüpüyle müdahale edeceğini anlattı. Uygulamalı eğitimde ilk defa yangın tüpünü çalıştıran öğrenciler, alevleri söndürmede başarılı oldu.

İl genelinde devam edecek olan yangın ve sivil savunma eğitimlerinin 4 ay süreceği öğrenildi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yangın Tatbikatında Deprem Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement