Yapex Fuarı'nda Elazığ Standına Yoğun İlgi - Son Dakika
Ekonomi

Yapex Fuarı'nda Elazığ Standına Yoğun İlgi

Yapex Fuarı\'nda Elazığ Standına Yoğun İlgi

Antalya Expo Center’da düzenlenen Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı’nda, Elazığ Belediyesi tarafından açılan stant yoğun ilgi gördü.

16.11.2017 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Expo Center'da düzenlenen Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı'nda, Elazığ Belediyesi tarafından açılan stant yoğun ilgi gördü. Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, gerçekleştirdikleri kültürel ve tarihi projelerle ödüller kazandıklarını belirterek, "Elazığ'ı modern bir şehir yaparken, geçmişin tarihinden ve kültüründen kopmayan bir şehir yapıyoruz. Tarih ve kültüründen kopmadan metropol şehir olacağız" dedi.

Antalya Expo Center'da 15 Kasım'da açılan ve içerisinde Türkiye'nin birçok yerinden belediye ile yapı ve restorasyon sektör firmalarının yer aldığı Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı'nda, Elazığ Belediyesinin açmış olduğu stand ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaretçilere Harput'un meşhur Dibek kahvesi ikram edilirken, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz Elazığ'ın tarihi ve kültürel mirasları hakkında bilgiler verdi. Hasrputiçi Kale Kazısı, Kale Hamı, Çağır Çeşmesi, Dabakhane mescidi, Kızıl Kilise, Hoca Hasan Hamamı, Buzluk Mağarası, Esadiye Hamamı, Harputlu Külliyesi ve Harputlu Konuk Evi projelerinin yer aldığı stantta ziyaretçiler, Elazığ'ın kültürel tarihini inceleyerek zamanda yolculuk yaptı.

Standa olan ilgilen oldukça memnun olduğunu belirten Başkan Yanılmaz, "Tüm Antalyalıların ve fuarı gezenlerin çok yakından ilgisi var. Bundan dolayı çok memnunuz" dedi.

"Elazığ'ı dünyaya tanıtmak istiyoruz"

Elazığ'ın 4 bin yıllık kadim bir medeniyete sahip olduğunu aktaran Yanılmaz, özellikle Harput ilçesinde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının geçmişi geleceğe taşımada çok önem arz ettiğini kaydetti. 2014 yılından sonra Harput'taki cami, mescit, han, hamam ve kiliselerde çok ciddi bir restorasyon çalışmalar başlattıklarını belirten Yanılmaz, "Geçmişin birikimini geleceğe taşımak istiyoruz. Bu açıdan da bu fuara 3'üncü katılışımız. Elazığ'ı hem Türkiye'ye hem dünyaya tanıtmak istiyoruz. Elazığ'ın kültürünü, yaşam tarzını, birikimini bütün dünyaya tanıtmayı hedef edindik. Bugün de buradayız. ve şuana kadar yapmış olduğumuz çalışmalarımızda dolayı ödülümüzü alacağız" diye konuştu.

"Tarih ve kültüründen kopmadan metropol şehir olacağız"

Hedeflerinin Elazığ'ı tarihi ve kültüründen koparmadan kolay yaşanabilir metropol bir şehir haline getirmek olduğunu ifade eden Yanılmaz, şunları söyledi:

"Geçmişten kopmadan geleceğe emin adımlarla hedef edindik. Geçmişin kokusunu hissetmemiz, geçmişin manevi dinamiğini ve geçmişte yaşayanları bugün hissetmemiz lazım ki geleceğe emin adımlarla ilerleyelim. Elazığ modern bir şehir yaparken, işin tarihinden ve kültüründen kopmayan bir şehir yapıyoruz. Hedefimiz Elazığ metropol kalitesinde bir şehir olsun, kolay yaşansın ve mistik yapısından kopmadan yaşanılabilir bir şehir olsun." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Yapex Fuarı'nda Elazığ Standına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement