Yapımcı Ada Solomon, Sabancı Vakfı 7. Kısa Film Yarışması'nın kanaat önderi oldu - Son Dakika
Güncel

Yapımcı Ada Solomon, Sabancı Vakfı 7. Kısa Film Yarışması'nın kanaat önderi oldu

Yapımcı Ada Solomon, Sabancı Vakfı 7. Kısa Film Yarışması\'nın kanaat önderi oldu

Sabancı Vakfı tarafından bu yıl "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Yer Alan Genç Kadınlar" temasıyla düzenlenen kısa film yarışmasının başvuruları sona erdi.

23.11.2022 13:29  Güncelleme: 13:35

Sabancı Vakfı tarafından bu yıl "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Yer Alan Genç Kadınlar" temasıyla düzenlenen kısa film yarışmasının başvuruları sona erdi.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, toplumsal sorunlara sinema aracılığıyla dikkat çekmek amacıyla "Kısa Film Uzun Etki" sloganıyla düzenlenen yarışmanın bu seneki kanaat önderi, yapımcı Ada Solomon oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Solomon, "Ne eğitimde ne istihdamda yer alan çok fazla sayıda genç kadın var. Bu kadınlar görünmez, sessiz. Ancak bizim, film yaratıcıları olarak sesimiz var. Onların farkındalık kazanmalarına yardımcı olabilir, onları görünür kılabiliriz. Onların sesini duyurmak bizlerin görev ve sorumluluğunda." ifadelerini kullandı.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan da Türkiye'de 18-29 yaş arasındaki 3,5 milyon genç kadının bu kategoride yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu ciddi soruna yönelik çözümler geliştirmek amacıyla bu yıl, 'Geleceğini Kuran Genç Kadınlar' projesini hayata geçirdik. Bu kritik mesele karşısında tüm toplumda farkındalık yaratmak ana hedeflerimiz arasında yer alıyor. Festivalimizde de temamızı sanatın toplumsal konular üstündeki etki gücüne inanarak belirledik. Bu yıl kanaat önderi olarak seçilen ismimiz de yine genç kadınlara ilham olacak, Avrupa çapında tanınmış yapımcı Ada Solomon oldu. Solomon, bir kadının fırsat verildiğinde neler yapabileceğini gösteren en önemli örneklerden. Yarışmacılarımız için de örnek bir isim olduğunu düşünüyorum."

Yarışmanın sanat yönetmenliğini üstlenen Zeynep Atakan ise Solomon'un Avrupa Görsel ve İşitsel Kadın Ağı'na başkanlık ettiğine işaret ederek, "Kendisinin birçok filmin yaratıcısı olarak yarışmanın bu yıl kanaat önderi olması bizi oldukça heyecanlandırıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ön jürinin değerlendirmesi sonucu finale kalan eserler arasında kazananlar, 18 Ocak 2023'te gerçekleştirilecek ödül töreninde açıklanacak.

Yarışmanın birincisi 25 bin, ikincisi 20 bin, üçüncüsü ise 15 bin lirayla ödüllendirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yapımcı Ada Solomon, Sabancı Vakfı 7. Kısa Film Yarışması'nın kanaat önderi oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement