Yarım Asırdır Kullanılmayan Yol Atv Safari Parkuru Oldu - Son Dakika
Güncel

Yarım Asırdır Kullanılmayan Yol Atv Safari Parkuru Oldu

Isparta ile Burdur'un Ağlasun ilçesini 1965 yılına kadar birbirine bağlayan ancak yaşanan deprem nedeniyle kapanan dağ yolu, doğaseverlere Sagalassos Antik Kenti manzarası eşliğinde ATV ile safari imkanı sunuyor

26.08.2013 16:49

Isparta ile Burdur'un Ağlasun ilçesi arasında yarım asır öncesine kadar kullanılan ancak yaşanan deprem nedeniyle kullanılamaz hale gelen dağ yolu, doğaseverlere Sagalassos Antik Kenti manzarasında ATV ile safari imkanı sunuyor.

Burdur Ağlasun ilçesine bağlı Yeşilbaşköy Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Akıncı, gazetecilere yaptığı açıklamada, beldenin, Antalya, Burdur ve Isparta'nın tam ortasında bir turizm cenneti olduğunu söyledi.

UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 2009 yılında dahil edilen Sagalassos Antik Kenti'ne 7 kilometrelik mesafede bulunan Yeşilbaşköy'ün bu özelliği nedeniyle turizm açısından ayrı bir öneme sahip olduğunu anlatan Akıncı, beldenin turizm kapasitesini arttırmak için çeşitli çalışmalar yaptığını kaydetti.

Bu anlamda 1965 yılına kadar Isparta ile Ağlasun ilçesini bir birine bağlayan ve yaşanan deprem nedeniyle kapanarak, bir daha kullanılmayan dağ yolunu safari parkuru haline getirmeye karar verdiklerini ifade eden Akıncı, Isparta ve Burdur il özel idarelerinin katkıları ile yolda düzenlenmeler yapılarak safariye uygun hale getirildiğini bildirdi.

Yoldaki düzenlemenin ardından 10 ATV aracı aldıkları Başkan Akıncı, "Beldemize gelenler konuklarımız, ATV araçları ile 17 kilometrelik parkuru geçerek 2 bin 200 metre rakıma ulaşabiliyorlar. Doğaseverlere safari sırasında eşsiz bir manzara ve Sagalassos Antik Kenti eşlik ediyor" dedi.

Akıncı, Antalya'ya her yıl 10 milyonu aşkın turistin geldiğini ve bu turistleri otellerinden çıkararak bir gün bile olsa alternatif turizm ile tanıştırmayı istediklerini sözlerine ekledi. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yarım Asırdır Kullanılmayan Yol Atv Safari Parkuru Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement