Yataş'tan Perakende Günleri'nde Sponsorluk - Son Dakika
Ekonomi

Yataş'tan Perakende Günleri'nde Sponsorluk

Yataş, Perakende Günleri 2016'da "The Idea Book" kitabının yazarı Fredrik Haren'in konuşmacı olduğu "İş Dünyasında Yaratıcılığın Sıra Dışı İsmi" konulu oturuma ev sahipliği yaptı.

24.11.2016 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yataş, Perakende Günleri 2016'da "The Idea Book" kitabının yazarı Fredrik Haren'in konuşmacı olduğu "İş Dünyasında Yaratıcılığın Sıra Dışı İsmi" konulu oturuma ev sahipliği yaptı.

Şirket açıklamasına göre, Yataş Grup, Perakende Günleri 2016'ya katıldı. İnovasyona büyük önem veren bugün gerçekleştirilen ve Fredrik Haren'in konuşmacı olarak yer aldığı İş Dünyasında Yaratıcılığın Sıra Dışı İsmi konulu oturuma sponsor oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yataş Grup Üst Yöneticisi (CEO) Nuri Öztaşkın, Yataş markasının gençleşmesi ve başarısını sürdürebilmesi için bir süre önce yenilenmesi gerektiğine karar verdiklerini dile getirdi. Öztaşkın, şunları kaydetti:

"Turn around business management' sistemi ile değişimi kurumsal kimliğimizden başlayarak, görsel olarak eskiyen mağaza konseptimize, ürün tasarımlarımıza ve koleksiyon zenginliğimize, hatta iş yapış tarzlarımıza kadar perakendenin tüm gereklerini her noktasında gerçekleştirdik. Değişime inanan, her zaman daha iyiyi üretmeye çalışan insan kaynağını oluşturduk. Bu başarının temelinde üretimden perakendeciliğe geçişimiz ve pazarlama odaklı bakış açımız var.

Yataş yıllarca yatak ürünlerinde jenerik bir marka oldu, hep sağlıklı uykuyla anıldı. Perakende de tüketici algısındaki güçlü Yataş markasının, mobilya algısını engellediği için 2010 yılında Enza Home markasını yarattık. Enza Home konumlandırmasında hep mobilyadan fazlasını, bir dekorasyon dünyası sunduk. Tüketicilere aradıkları yaşam tarzlarını sunarken aynı zamanda ulaşılabilir tasarım anlayışıyla ürettiğimiz ürünlerimizle yaşam alanlarını trendlere uygun hale getirmelerine yardımcı olduk. Kısacası tekstilciler insanları giydirirken, biz de evleri giydiriyoruz."

Yataş Grup olarak bundan sonraki 5 yıl içinde vizyonlarını geliştirerek global bir marka olma yolunda ilerleyeceklerini ifade eden Öztaşkın, şu açıklamalarda bulundu:

"Şimdiye kadar Türkiye Yataş'a uyudu, bundan sonra dünya uyuyacak. 2017 yılından itibaren yeni vizyonumuz; uluslararası alanda fark yaratan, 24 saat ışıkları sönmeyen global bir şirket haline gelmek. Bu vizyonla çalışarak 10 yıl içerisinde de yurt dışı ciromuzun yurt içi ciromuza oranla yüzde 50'ye ulaşmasını amaçlıyoruz. Uluslararası alanda amacımız dünyadaki her 5 milyon insana bir Enza Home, her 1 milyon insana da bir Yataş Bedding mağazası açmak."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yataş'tan Perakende Günleri'nde Sponsorluk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement