Yatırımcılar İçin ABD Yeşil Kart Programı 30 Eylül'e Uzatıldı - Son Dakika
Güncel

Yatırımcılar İçin ABD Yeşil Kart Programı 30 Eylül'e Uzatıldı

Yatırımcılar İçin ABD Yeşil Kart Programı 30 Eylül\'e Uzatıldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde Green Card (yeşil kart) alma yollarından EB-5 vize programı 30 Eylül 2017'ye kadar uzatıldı.

08.05.2017 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri'nde Green Card (yeşil kart) alma yollarından EB-5 vize programı 30 Eylül 2017'ye kadar uzatıldı. EB-5 vize programı ile yabancı yatırımcılar Amerika'da yatırım yapabiliyor ve yeşil kart sahibi olabiliyorlar.

EB-5 vize programı süresinin uzatılması ile ilgili olarak Miami Keller Williams Lüks Gayrimenkul Departmant Direktörü ve Yatırım Danışmanı Merve Gümüşyazıcı, "Trump yönetiminin başa geçmesiyle birlikte bütün göçmenlik yasasının Nisan sonuna kadar gözden geçirilmesi ve değişiklik yapılması gündeme gelmişti" diye anımsattı ve ekledi:

"Beş yıl süre ile bir iş veya projeye 500 bin dolar yatırım yaparak Green Card yolunu açan EB-5 vize programı da bu kapsamda masaya yatırılıp incelenecekti. Yatırım tutarının 800 bin dolar veya 1 milyon 300 bin dolar artırılması konuşuluyordu. Ancak Amerikan Kongresi değişiklik yapmadan mevcut kanunu aynı şekliyle 30 Eylül 2017 tarihine kadar uzattı. Böylece EB-5 vize yoluyla Green Card almayı düşünenler 5 aylık bir süre kazanmış oldu. Green Card almak isteyen tüm yabancı yatırımcılar 500 bin dolar yatırım yaparak vatandaşlık yolunda ilerleyebilecekler. 30 Eylül'de yatırım miktarının artması halinde, 30 Eylül'den sonraki başvurular yeni yatırım tutarı ile yapılabilecek. Her sene tüm dünyadan binlerce kişinin başvuruda bulunduğu EB-5 vize programına en büyük talep Çinlilerden alınmaktadır ve bu talebin yüzde 90'ını oluşturuyor."

1989'dan beri yürürlükte olan uygulamanın yurtdışından yatırımcıları Amerika'ya çekmek ve istihdam yaratmak amacıyla çıkarıldığını belirten Merve Gümüşyazıcı, "Her bir başvuru için 10 kişinin istihdam edilmesi şart. 5 yılın sonunda 500 bin dolar yatırımcıya iade ediliyor, bu arada da karı-koca ve 21 yaşından küçük tüm çocukların green card'ı çıkmış oluyor" diye ekledi.

"Green Card" verilip, Amerikan vatandaşlığı yolunun açıldığı EB-5 Vize programına Türk yatırımcıların da yoğun ilgi gösterdiğini ileten Merve Gümüşyazıcı, özellikle Miami'de devam etmekte olan PARAMOUNT Miami World Center projesinin bu imkanı tanıdığı gibi, hem yatırım amaçlı hem de green card amaçlı Türk alıcılarını cezbettiğini söyledi. (Fotoğraflı) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yatırımcılar İçin ABD Yeşil Kart Programı 30 Eylül'e Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement