Yavru Tilkiler Kars'ta Emin Ellerde - Son Dakika
Güncel

Yavru Tilkiler Kars'ta Emin Ellerde

Yavru Tilkiler Kars\'ta Emin Ellerde

Erzurum’da anneleri tarafından terk edilen ve orman görevlileri tarafından bulunan 3 yavru tilki, Kars’ta bakıma alındı.

02.05.2014 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da anneleri tarafından terk edilen ve orman görevlileri tarafından bulunan 3 yavru tilki, Kars'ta bakıma alındı.

Erzurum'un Olur ilçesi Taşlıköy Kızılcık Kışla mevkiinde orman görevlileri tarafından yol çalışmaları sırasında anneleri tarafından terk edilmiş halde bulunan yavru tilkiler, Oltu Orman İşletme Müdürlüğü'ne teslim edilmişti. 10 günlük olan tilkiler, daha sonra Erzurum'dan Kars'a gönderilmişti. Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına alınan tilkilerin aç olduğu ve bundan dolayı halsiz düştükleri ortaya çıktı. Karınları doyurulan yavru tilkilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

KAÜ Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilisi Hasan Karaca, "4. ayın 29'unda bize Erzurum'dan kurt yavrusu olarak gönderilen yavruların kurt yavrusu değil de tilki olduklarını öğrendik. Şuan 3 gündür bakıyoruz onlara, günlük anne bakımlarını yapacak tarzda onlarla ilgileniyoruz. Durumları gayet iyi. İnşallah yakın zamanda kendi işlerini görebilecek, beslenmelerini yapacak duruma geldiklerinde tekrar yaşama alanlarına, yani doğaya bırakacağız" dedi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yavru Tilkiler Kars'ta Emin Ellerde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement