Yavuz Sultan Selim Köprüsü Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bildiğiniz gibi Gaziantep'te, ne yazık ki DAİŞ'in 14 yaşında bir çocuğun vücuduna bombaları bağlayarak, onu canlı bomba olarak kullanmak suretiyle 53 şehidimiz de orada oldu.

26.08.2016 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bildiğiniz gibi Gaziantep'te, ne yazık ki DAİŞ'in 14 yaşında bir çocuğun vücuduna bombaları bağlayarak, onu canlı bomba olarak kullanmak suretiyle 53 şehidimiz de orada oldu. Düşünün bir kına gecesinde veya bir kına merasiminde bu yaşandı ve 100'ün üzerinde yaralı. Bunun İslamla alakası yoktur. Bunlar Müslüman filan değildir." dedi.

Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış töreninde, "İşte bunun için siz ne dediniz? Tek millet dediniz. Ne dediniz? Tek bayrak dediniz. Ne dediniz? Tek vatan dediniz. Ne dediniz? Tek devlet dediniz. Tek millet. 80 milyon tek millet olduk. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Romanıyla, Boşnağıyla, Arnavutuyla... Velhasıl 80 milyon tek millet." diye konuştu.

"Tek bayrak" dediklerini ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bayrağımıza eş asla bir bayrak tanımıyoruz. 780 bin kilometrekare. Tek vatan. Bu vatanın içinde operasyona giren, bunun bedelini öder. İşte ödedikleri gibi. Tek devlet. Devlet içinde devlet asla. Böyle hevese kapılanlar, işte onlar da bak pılısını, pırtısını toparlayıp gidiyorlar. Ne dedik. İnlerine gireceğiz. Girdik mi? Girdik. Şu anda bugün malum 11 şehidimiz var. 78 yaralımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize Rabbimden şifalar diliyorum".

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'teki terör saldırısına da değinerek, şunları kaydetti:

"Bildiğiniz gibi Gaziantep'te, ne yazık ki DAİŞ'in 14 yaşında bir çocuğun vücuduna bombaları bağlayarak, onu canlı bomba olarak kullanmak suretiyle 53 şehidimiz de orada oldu. Düşünün bir kına gecesinde veya bir kına merasiminde bu yaşandı ve 100'ün üzerinde yaralı. Bunun İslamla alakası yoktur. Bunlar Müslüman filan değildir. Öyle ellerinde taşıdıkları paçavraya bakmayın. O bayrak değildir. Oradaki Kelime-i Tevhid'in yazılı olmasına bakmayın. Oradaki Allah, Muhammed ifadelerine bakmayın. Zira Rabbimiz, Kur'an-ı Kerim'inde 'Allah ismi Celilini bunlar istismar edenler' diye haber veriyor. Bunlar istismarcıdır. Yine Rabbimiz, her namaz kılanı muteber de kabul etmiyor. Maun suresinde bu da ifade ediliyor ve Rabbimiz o namaz kılanlar ki onlar idraki içinde değildir, onlara veyl olsun diyor, lanet olsun diyor. Dolayısıyla elinde silah, tank, top... Bakıyorsunuz 12 yaşında, 13 yaşında, 14 yaşında yavrulara vücutlarına bombaları bağlayıp, canlı bomba olarak bunları kullanıyorlar. Böyle bir şey yok. Bizim dinimiz bir barış dinidir. Bunlar bizim dinimizi lekelediler. Dinimize gölge düşürdüler. Ama bu oyunu da biz bozacağız. Bu millet bozacak ve biz şehitlerimizin tümüne Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize şifalar diliyoruz."

Erdoğan, hangi kökenden gelirse gelsin bu ülkenin her ferdinin Türk milletinin bir mensubu olduğunu vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bayrağımız rengini şehitlerimizin kanından alan Türk bayrağıdır. Bu ülke 81 vilayeti 780 bin kilometrekare toprağıyla bizim vatanımızdır. Türkiye Cumhuriyeti son ve inşallah ebedi devletimizdir. İşte bu 4 sütün birliğimizin, beraberliğimizin, geleceğimizin teminatıdır. Kimsenin bu değerlere saldırmasına, bu değerleri aşındırmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü milletimiz bu değerleri için gözünü kırpmadan ölüme gidebileceğini en son 15 Temmuz gecesi gösterdi. Bilmeyenlerin öğrenmesi, unutmuş olanların hatırlaması, görmek istemeyenlerin görmesi, husumet besleyenlerin ayağını denk alması için her fırsatta hep beraber, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet demeyi sürdüreceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmanlı padişahlarının çoğunun iyi birer cengaver, iyi birer yönetici oldukları kadar iyi birer de şair olduklarını belirterek, köprüye ismini verdikleri Yavuz Sultan Selim'in, "Milletimin ihtilaf ve ayrılığa düşme endişesi ölsem mezarımda bile huzursuz eder beni/ Birlik olmakken düşmanı alt etme çaremiz, birlik olmazsa millet yakar kül eder beni" dörtlüğünü günümüz Türkçesine aktararak seslendirdi.

Erdoğan, "Ruhu şad olsun hünkarın" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yavuz Sultan Selim Köprüsü Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement