Yeni Doğan Bebeklerde Akapunktur - Son Dakika
Sağlık

Yeni Doğan Bebeklerde Akapunktur

Yeni Doğan Bebeklerde Akapunktur

İsveçli doktorlar yeni doğan bebeklerde karın ağrısını akupunktur yöntemi ile tedavi edecekler.

20.07.2013 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveç'te Göteborg, Linköping, Karlskrona ve Arlöv kentlerindeki çocuk bakım merkezlerinde akupunktur tedavisi ile ilgili yeni bir proje hazırlandı.

Projeyi tanıtmak amacıyla açıklama yapan Doktor Mats Reimer, hazırlanan proje ile çocukların kolitten kaynaklanan karın ağrılarını sonlardırma ve anne babaya rahat bir şekilde çocuğu ile ilgilenme firsatı yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

Reimer, "Yeni doğan bebeklerdeki kolik sancısını akupunktur iğneleri ile tedavi yöntemine, eğer daha önce gerçekleştirilen diğer tedavi yöntemleri bir sonuç vermemişse başlanacak" diye konuştu.

Projede çalışan hemşire Kajsa Landgren ise ilk aşamada bu yöntemle tedaviye katılan bebek sayısının 192 olduğunu açıkladı.

Kolik şikayeti olan bebeklerin haftada 3 gün 3 saat akupunktur tedavisine alınacağını kaydeden Landgren, bebeklerde kullanılacak iğnelerin büyüklerde kullanılanlar ile aynı olmayacağını, çok daha ince iğneler olacağını söyledi.

Dr. Mats Reimer, akupunktur tedavisinin tıp fakültelerinin normal ders alanlarına girmeye başladığını ve son zamanlarda bu yöntem ile başarılı tedaviler uygulandığını sözlerine ekledi.

İsveçli doktolar, çalışmalarını bilimsel bir yazıya dökerek, sonuçlarını paylaşacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Yeni Doğan Bebeklerde Akapunktur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement