Yeni Eğitim-öğretim Yılı - Son Dakika
Güncel

Yeni Eğitim-öğretim Yılı

Gümüşhane'de 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

17.09.2018 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.b

Işıl Sema Doğan İlkokulu'ndaki programda öğrenciler şiirler okudu, dördüncü sınıf öğrencileri okula yeni başlayanlara çiçek takdim etti.

Vali Okay Memiş, birinci sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Öğrencilere hediyeler veren Memiş, Gümüşhane olarak 2018-2019 eğitim öğretim yılına hem okulların fiziki imkanları hem de kadroları olarak hazır olduklarını söyledi.

Okullar kapanır kapanmaz tadilat ve diğer çalışmaları yaz tatili boyunca tamamladıklarını ifade eden Memiş, öğretmen kadrolarındaki açığı da ikinci atamada 101 öğretmen ataması ve vekil öğretmenlerle çözeceklerini kaydetti.

Memiş, Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 hedeflerine eğitimdeki seferberlikle ulaşılabileceğini vurgulayarak, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizmiş olduğu uygarlık yolunda biz yine iyi bir eğitimle o hedeflere ulaşacak durumdayız. Milli, manevi değerlerle ve aynı zamanda bilimsel değerlerle çocuklarımızı yetiştirmek bizim görevimizdir." diye konuştu.

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise yeni eğitim öğretim yılının tüm kesimlere hayırlı olmasını diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Gümüşhane'de 19 bin 400 öğrenci, toplam 209 okul ve kurumda bin 625 öğretmen, 225 eğitim yöneticisiyle yeni eğitim öğretim yılına başladıklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Eğitim-öğretim Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement