Yeni Moda Gözlükler Hem Fiyatları Hem de Şıklıkları ile Göz Kamaştırdı - Son Dakika
Güncel

Yeni Moda Gözlükler Hem Fiyatları Hem de Şıklıkları ile Göz Kamaştırdı

İstanbul Gözlük Fuarı’nda sergilenen gözlükler hem şıklıkları hem de fiyatları ile göz kamaştırdı.

13.12.2015 22:29

İstanbul Gözlük Fuarı'nda sergilenen gözlükler hem şıklıkları hem de fiyatları ile göz kamaştırdı. Türkiye ve dünya genelinden çok sayıda firmanın katıldığı fuarda hem satış yapıldı hem de gözlük üretimi yapıldı.

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu işbirliği ile İstanbul Fuar Merkezi'nde açılan Gözlük Fuarı'nda yeni yıl gözlükleri sergilendi. Birbirinden şık gözlüklerin yer aldığı fuarda gözler en pahalı gözlükler üzerindeydi. Fuarda özellikle buffalo boynuzundan üretilen gözlükler yoğun ilgi gördü. Fiyatların 12 bin lirayı gördüğü gözlük fuarında gözlükler hem şıklıkları hem de fiyatları ile göz kamaştırdı. Fuarda satışın yanı sıra gözlük imalatı da yapıldı. 5 aşamadan geçen gözlük parçaları 3 dakikanın sonunda ise tamamlanmış bir gözlük halini alıyor.

Fuarın en pahalı gözlüklerinin özellikleri anlatan firma temsilcisi Emre Can, "Tamamen el yapımı ve organik bir gözlüktür. Buffalo boynuzundan üretiliyor. Niş ve anti alerji özelikleri olan bir üründür. Üzerinde lamile edilmiş değişik kaplamalar var. Ancak en önemlisi özel bir işçiliği var. Perakende satış fiyatı 12 bin liradır. Belli müşterilerin ilgisini çeken bir gözlük olmasına rağmen bu yıl oldukça yoğun bir ilgi gördü" dedi.

Türkiye'de AB'ye göre gözlük kullanım oranının oldukça düşük olduğunu belirten Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Genel Sekreteri İlker Ayaz, "Türkiye gözlük kullanım oranında AB genelinde 24'üncü sırada bulunuyor. Bu da aslında vatandaşın gözlüğe bakış açısının biraz daha geri planda olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

İnternetten alınan gözlük ve lenslerin sağlıklı olmadığını da sözlerine ekleyen Ayaz, "Vatandaşlarımız bir göz doktoruna muayene olduktan sonra Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış optisyenlik müesseselerinden almaları gerekmektedir. İnternetten satılan lensler göz sağlığına büyük zarar veriyor. Vatandaşlarımız fiyatları uygun olması gerekçesi ile internet üzerinden lens ve gözlük alışverişi yapıyor ancak sağlığını tehlikeye atıyor" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yeni Moda Gözlükler Hem Fiyatları Hem de Şıklıkları ile Göz Kamaştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement