Yeşilçam’ın Ustalarıbeşiktaş’ı Anlatıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Yeşilçam’ın Ustalarıbeşiktaş’ı Anlatıyor

"Ustalara Saygı" Toplantısı, Açıkhava Sineması Nostaljisini, Beyazperdeye Yansıyacak Nostaljik Beşiktaş Görüntüleriyle Yaşatacak

07.07.2011 15:45  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etkinlik: Ustalara Saygı- "Yeşilçam'ın Ustaları Beşiktaş'ı Anlatıyor"Tarih: 11 Temmuz 2011 PazartesiYer: Arnavutköy Satış MeydanıSaat: 20.00 Beşiktaş Belediyesi tarafından altı sezondur düzenlenen, Faruk Şüyün'ün hazırladığı "Ustalara Saygı" toplantıları, kış döneminin ardından, yaz akşamlarında da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Beşiktaş Belediyesi'nin "Park Buluşmaları" kapsamında yaz aylarında da gerçekleştirilecek olan "Ustalara Saygı" etkinlikleri, bu mevsimdeki ilk programında ev sahibi ilçesini; Beşiktaş'ı ağırlıyor.

Yıllardır kış aylarında Akatlar Kültür Merkezi; yaz aylarında ise Abbasağa Parkı, Ortaköy Meydanı, Arnavutköy Satış Meydanı gibi buluşma noktalarıyla "Ustalara Saygı" toplantılarına mekân olan Beşiktaş, 11 Temmuz Pazartesi akşamki toplantının aynı zamanda konusunu oluşturuyor. "Yeşilçam'ın Ustaları Beşiktaş'ı Anlatıyor" başlıklı etkinlik, Arnavutköy Satış Meydanı'nda saat 20.00'den itibaren takip edilebiliyor. İstanbul'un köklü semtlerinden biri olan Beşiktaş, yıllardır Yeşilçam'ın doğal platolarının başında geliyor.

Dolmabahçe Saat Kulesi'nin altında gerçekleştirilen buluşmalar, Boğaziçi sahilinde gezintiler, İnönü Standı'ndan maç görüntüleri, Kuruçeşme'de romantik dakikalar, köklü konaklar ve zarif köşklerdeki iç mekân sahneleri ve elbette Rumelihisarı'nda çekilen tarihi hikâyelerle Beşiktaş, Yeşilçam'ın en sevdiği, en çok kullandığı İstanbul ilçelerinden biri.

İlçenin en hoş noktalarından Arnavutköy'ün hâlâ dokusunu koruyan Satış Meydanı'nda gerçekleşecek olan "Yeşilçam'ın Ustaları Beşiktaş'ı Anlatıyor" etkinliği, arşivci Yahya Karadaş'ın farklı dönemlerden Yeşilçam filmlerinden derlediği görüntülerle hem semt, hem de açıkhava sineması nostaljisini aynı anda yaşatmayı amaçlıyor. Yeşilçam'ın altın döneminin yakın tanıkları Arda Uskan, Mine Soley, Temel Gürsu, Selahattin Koca ve Yılmaz Atadeniz de etkinliğe konuşmacı olarak katılıp hem o dönemin sinemasını hem de Beşiktaş'ını seyircilerle birlikte yeniden yaşatıyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Yeşilçam’ın Ustalarıbeşiktaş’ı Anlatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement