Yıldırım: Biz Hiç Kimseye Destek Vermiyoruz - Son Dakika
Yerel

Yıldırım: Biz Hiç Kimseye Destek Vermiyoruz

Yıldırım: Biz Hiç Kimseye Destek Vermiyoruz

Yaklaşan yerel seçimler öncesi aday adaylarının STK'ları ziyareti ile ilgili basında çıkan haberlere İnşaat Mühendisleri Odası'ndan sitem geldi.

21.11.2013 12:17

2014 Mart yerel seçim öncesi tüm aday adayları başta STK olmak üzere esnaf ve kurum ziyaretlerini sürdürürken, Şanlıurfa İnşaat Mühendisleri Odası'ndan medya kuruluşlarına sitem dolu bir açıklama geldi.

STK ziyaretleri arasında kendi kuruluşlarını ziyaret eden aday adayları için bir takım medya organlarında bu aday adaylarına destek vermiş gibi metinlerin yansıtıldığını belirten oda başkanı Zeki Yıldırım basını duyarlılığa davet etti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Oda Başkanı Yıldırım, "Son günlerde özellikle yaklaşan yerel seçimler öncesinde çeşitli siyasi partilerden Belediye Başkanlığı görevine talip olmuş aday adayları odamıza ziyarette bulunmuş, kentimizle ilgili projelerini, fikirlerini bizimle paylaşmıştır. Bizlerden İnşaat Mühendisleri Odası olarak kurumumuzun yerel yönetimlerle ilgili görüş ve önerilerimizi ve özellikle Belediye politikaları ile ilgili görüşlerimizi almışlardır.

Kentimiz için hayati önem taşıyan Belediye Başkanlığı görevine talip olmuş kıymetli insanların odamızı ziyareti, fikirlerimizden istifade etme istekleri elbette bizim için çok kıymetlidir ve bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Ancak; bu ziyaretler çeşitli yerel medya kuruluşlarında maksadını aşacak nitelikte haberleştirilmiş ve sanki İnşaat Mühendisleri Odası herhangi bir siyasi partinin yada herhangi bir Belediye Başkan Aday Adayının ferdi olarak destekçisiymiş gibi lanse edilmeye çalışılmıştır. Bu durum gerçek dışıdır. İnşaat Mühendisleri odası hiçbir zaman böyle bir tutum içerisinde olmamıştır ve olmayacaktır" dedi.

"SEÇİLDİKTEN SONRA HALKIN DESTEK VERDİĞİ İSME BİZ DE DESTEK VERECEĞİZ"
Yıldırım, ancak seçilen belediye başkanının göreve başladığı andan itibaren yapacağı çalışmaları olumlu buldukları halde o isme, parti, fikir ve renk ayrımı yapmadan destek verebileceklerini söyledi. Yıldırım açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü: "Gerçek olan şu ki; İnşaat Mühendisleri Odası geçmişte olduğu gibi bugünde ve gelecekte de yerel yönetimler konusunda kentimizi öz değerlerinden koparmadan, şimdiki konumundan daha ileri konumlara taşıyacak projeleri üreten, kentimizi bir beton yığını haline getirmektense (11 nisan stat alanını betonlaştırma politikaları gibi) tarihi ve kültürel mirasımız olan yapılarımızı ve yerlerimizi aslına uygun yenileyip koruyacak, çağdaş şehircilik normlarına uygun şehircilik anlayışına sahip, demokrat, ilerici, vizyon sahibi, halkın tüm kesimlerini kucaklayacak ve tüm kesimlerce kabul görecek bir Belediye Başkanının ve Belediye yönetiminin hangi siyasi partiden veya düşünceden olursa olsun gerek projeleriyle, gerek teknik desteğiyle ve gerekse fikirleriyle destekçisi olacaktır."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yıldırım: Biz Hiç Kimseye Destek Vermiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement