Yola Çıkacak Tatilciler, Oto Sanayi Sitelerine Akın Etti - Son Dakika
Ekonomi

Yola Çıkacak Tatilciler, Oto Sanayi Sitelerine Akın Etti

Yola Çıkacak Tatilciler, Oto Sanayi Sitelerine Akın Etti

Kurban bayramı öncesi İstanbul'u terk etmeye hazırlanan sürücüler, araçlarına son bir bakım yaptırmak için servislerin yolunu tuttu.

25.08.2017 16:28  Güncelleme: 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte oto sanayilerde de yoğunluk gittikçe arttı. Maslak Atatürk Oto Sanayi yetkili servislerde uzun kuyruklar oluşurken, servis yetkilileri geçen seneye göre şuan ki araç bakımına gelen müşteri sayısının yüzde 15 oranında arttığını belirtti.

OTO SANAYİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte şehirler arası yolculuklarda bir hayli fazlalaştı. Tabi bu durum oto tamircilerinin ve yetkili servislerin yüzünü güldürdü. Vatandaşlar uzun yola çıkmadan önce araç bakımlarını yaptırıp bu şekilde seyahat ediyor. Uzun yola çıkarken dikkat edilmesi gereken en önemli dört maddenin başında "lastik bakımı" geliyor. Servis yetkilileri yola çıkmadan önce mutlaka sürücülerin lastikleri kontol etmesi gerektiğini ve hava basıncına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"BAKIMLAR YETKİLİ SERVİSLERDE YAPILMALI"

Servis Müdürü Murat Özer Sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Otomobillerde en çok dikkat edilmesi gereken şey; lastik , yağ bakımları ve lambalardır. Ancak oto sanayide yetkili servis dışındaki yerler bakım yapıyorum diye sadece yağ bakımlarını yapıyor. Vatandaşlara bakımlarını yetkili servislerde yaptırmalarını öneririm." dedi.

Yetkili servislerin biraz daha maliyetli olduğunu söyleyen Özer, " yetkili servisler ve oto sanayiler arasında aslında fiyat olarak çok uçuk rakamlar yok. Örneğin normal bir serviste 300 lira ise bizde de 550 -600 TL arasında değişiyor. Uzun yola çıkacak olan vatandaşların mutlaka araçlarını dinlendirmeleri ve bakım yapıp yola çıkılmalı." dedi.

"UZUN YOLDA BAKIM ŞART"

Sanayide aracını bakım için getiren Ebru Uluyazı ise yetkili servisi tercih etmesinin sebebini herşeyin orijinalinin takıldığını söylüyor. Uluyazı konuşmasında "Yarın Edirne'ye tatile gidiyorum. Yola çıkmadan önce aracımın güvenliğinden emin olmak için bakımını yaptırmaya geldim. 200-300 TL pahalıya bile olsa içimin rahat etmesi için bakımı tam olarak yaptıracağım" açıklamasında bulundu. (Sözcü)

Son Dakika Ekonomi Yola Çıkacak Tatilciler, Oto Sanayi Sitelerine Akın Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement