Yüksek Lisans Eğitimleri Hangi Üniversitelerden Alınır? - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Yüksek Lisans Eğitimleri Hangi Üniversitelerden Alınır?

Yüksek Lisans Eğitimleri Hangi Üniversitelerden Alınır?

Yüksek lisans eğitimi, bilinen aksine basit değil, oldukça zordur. Ancak bu her bölüm için geçerli olmadığı gibi, yüksek eğitim almak ve branşınızda uzmanlaşmak, bazı mesleklerde zorunlu hale gelmiştir.

19.12.2019 12:22  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

Doktorluk, mühendislik, mimarlık, sosyal bilimler, siyaset bilimleri, işletme bilimleri, bunların başında gelmektedir. Mesleki olarak uzman olmanız, iş konusunda da daha şanslı olmanızı sağlar. Ülkemizde ki üniversitelerde yüksek lisans eğitimi alabileceğiniz gibi, yurt dışında da eğitim alabilirsiniz. Bu tamamen zaman ve maddi imkânlara bağlı bir durumdur. Ayrıca özel üniversitelerde de yüksek lisans eğitimleri bulunmakta ve bunun yanında, başarılı öğrenciler burslu olarak eğitim alarak, yüksek lisanslarını tamamlar. için araştırma yaparak, uygun üniversiteyi bularak, başvurunuzu yapabilirsiniz. Yüksek lisansa başvurusunda bulunacaklar ve İstanbul üniversiteleri arasından seçim yapmak isteyenler için, yılda iki kere başvuru tarihi bulunmaktadır.

Yüksek Lisans Eğitimleri Hangi Üniversitelerden Alınır?

tarihleri güz ve bahar dönemlerine denk gelmektedir. ALES sınavından en az 55 puan almanız gerekmektedir. Şartları yerine getirmiş olsanız dahi, üniversite adayı yüksek lisans için kabul etmeyebilir. Tüm üniversitelerde şartlar arasında sadece puan farklılıkları bulunmaktadır. Özel üniversiteleri tercih edeceklerin, burs imkânlarından yararlanarak lisansüstü eğitim almaları mümkündür.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Yüksek Lisans Eğitimi

arasında, lisans eğitiminde akrediteleri ile ön plana çıkan İstanbul Gelişim Üniversitesi, lisansüstü eğitimleri ile de öne çıkmaktadır. Proje yoğunluğu yüksek olan eğitim sürecinde, eğitimleri çözüm odaklı alıyor ve uluslararası düzeyde başarılı bir eğitim ile uzmanlığa kavuşuyorsunuz. Yüksek lisans eğitimlerini tezli ve tezsiz olarak alabiliyorsunuz. Seçiminizi buna göre yaparak, tez hazırlayabilir veya tezsiz programda dönem projesi hazırlayarak, yüksek lisans eğitiminde başarıya ulaşabilirsiniz. Şartlar yüksek lisans bölümleri için geçerlidir. Yani tüm bölümlerin şartları aynı olmaktadır. Ancak açılan kontenjanlar ve ALES puanlarında farklılık görülebilir. Yüksek lisans başvuru tarihinde tüm şartları görerek, belgelerinizi hazırlayıp, yeterli olmanız durumunda üniversiteye yerleşebilirsiniz.

Yüksek Lisans Eğitimleri Hangi Üniversitelerden Alınır?

Mesleki Gelişim İçin Yüksek Lisans Programı

Mesleki olarak kendinizi geliştirmeniz oldukça önemli olduğu için, yüksek lisans eğitimi ile bunu sağlayabilirsiniz. Çalışanlar için de yüksek lisans eğitimlerini almaları mümkün olmakta ve yüksek lisansa sahip kişilerin iş başvurularında da daha şanslı oldukları biliniyor. Lisans eğitimi sonrasında yüksek lisansa başvurabileceğiniz gibi, ilerleyen zamanlarda da sınavlara katılarak, alacağınız puan durumuna göre başvurunuzu yaparak, lisansüstü eğitimi alabilirsiniz. İstanbul Gelişim Üniversitesi oldukça iyi eğitimler sunmakla birlikte, eğitim almak isteyenler için birçok bölümde de hizmet vermektedir.

İnternet sitelerinden detaylı olarak yüksek lisans başvuru şartlarını ve yüksek lisans bölümleri hakkında da bilgi alabilirsiniz. Bu bilgiler ile birlikte, bahar ya da güz döneminde başvurunuzu yaparak, kabul edilmeniz durumunda lisansüstü eğitim alabilirsiniz.

Yüksek Lisans Eğitimleri Hangi Üniversitelerden Alınır?

Lisansüstü Eğitimleri

Lisansüstü eğitim almak, her şeyden önce mesleğinizde uzman olmanızı sağlar. Alınacak bu eğitimler, daha iyi karar vermenizi, proje geliştirmenizi, sorunları çözmenize imkân sunar. Üstelik eğitim süreci boyunca hazırlayacağınız projeler sayesinde, mesleğinizde de yetkinlik kazanırsınız.

Son Dakika Advertorial Sondakika Yüksek Lisans Eğitimleri Hangi Üniversitelerden Alınır? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement