"Yumuşak Makine" Kitabının "Müstehcenlik" Davası - Son Dakika
Yerel

"Yumuşak Makine" Kitabının "Müstehcenlik" Davası

"Yumuşak Makine" kitabının çevirmeni Namık Süha Sertabipoğlu ve yayınevi sahibi İrfan Sancı'nın, "müstehcen yayınların yayımlanmasına aracılık etme" suçlamasıyla yargılanmalarına devam edildi.

08.05.2012 12:07

"Yumuşak Makine" kitabının çevirmeni Namık Süha Sertabipoğlu ve yayınevi sahibi İrfan Sancı'nın, "müstehcen yayınların yayımlanmasına aracılık etme" suçlamasıyla yargılanmalarına devam edildi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanık İrfan Sancı ve avukatları hazır bulundu. Namık Süha Sertabipoğlu ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme hakimi, dava konusu dosyanın bilirkişi heyetine gönderildiğini ve bilirkişi raporunun henüz mahkemeye ulaşmadığını belirtti.

Duruşmada söz alan Sancı, konuyla ilgili yasanın, edebi eserleri kural dışı tuttuğunu ifade ederek, "Bir metnin edebi olup olmadığını neden birilerine sorarak karar veriyoruz- Yargılandığım 'Yumuşak Makine' kitabı hakkında diyelim ki bilirkişiden edebi eser olmadığı yönünde karar geldi. Bu kitap o zaman edebi eser olmaktan çıkacak mı- Bu benim üzerimde baskı oluşturuyor. Edebi eser olup olmadığına toplumun karar vermesinin gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Mahkeme hakimi, dava konusu kitaba ilişkin bilirkişi raporunun gelmesinin beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

-İddianameden-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Namık Süha Sertabiboğlu tarafından Türkçe'ye çevrilen William S. Burroughs adlı yazarın kaleme aldığı "Yumuşak Makine" adlı eserde, eşcinsel ilişkilere yer verildiği, bunun kısa anlatımlardan uzaklaşarak ilişkinin detayına, şekline kadar gittiği kaydediliyor.

İddianamede, kitapta asıl ağırlığın cinselliğe yöneltilmiş olduğu, kitabın toplumun ahlak yapısıyla bağdaşmadığı, bu haliyle müstehcen bulunduğu belirtiliyor.

Sanıklar Namık Süha Sertabipoğlu ve İrfan Sancı hakkında "müstehcen yayınların yayımlanmasına aracılık etmek" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Yumuşak Makine' Kitabının 'Müstehcenlik' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement