Yusuf Uzun: "Türkiye ve Azerbaycan Arasında Belediyeler Birliği Kurulmalı" - Son Dakika
Güncel

Yusuf Uzun: "Türkiye ve Azerbaycan Arasında Belediyeler Birliği Kurulmalı"

Yusuf Uzun: "Türkiye ve Azerbaycan Arasında Belediyeler Birliği Kurulmalı"

Azerbeycan'dan Türkiye'ye gelen Karabağ Azadlık Teşkilatı ile kahvaltıda buluşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerini bugün olduğundan çok daha ileri noktalara taşıma girişimlerinin hepimizin görevi olduğunu...

23.09.2013 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbeycan'dan Türkiye'ye gelen Karabağ Azadlık Teşkilatı ile kahvaltıda buluşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerini bugün olduğundan çok daha ileri noktalara taşıma girişimlerinin hepimizin görevi olduğunu belirtti ve iki ülke arasında belediyeler birliği kurulmasını istedi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un ev sahipliğinde düzenlenenprograma Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yalçın, Azadlık Teşkilatı Genel Başkanı Akif Nağıqazax, Küçükçekmece Kaymakamlığı Türk Dünyası Ofislik Koordinatörü Semra Aydın ve Azerbeycan'dan gelen 15 sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

ÖNEMLİ MESAJLAR VERİLDİ

Türkiye ile Azerbaycan arasında dostluk ve kardeşliğin daha da güçlendirilmesi adına Karabağ hakikatlerine ilişkin yapılan toplantıda; Azerbaycan Karabağ'da yaşanan istenmeyen olayların birlik beraberlikle aşılabileceğini dile getiren Başkan Uzun, "Türkiye ve Azerbaycan için tek millet iki devlet anlayışını sözden öteye taşımak gerekir. Devletler ve halklar arasındaki ilişkileri bugün olduğundan çok daha ileri noktalara taşıma görevi hepimizin görevidir" diye konuştu. Türkiye ve Azerbaycan arasında belediyeler birliği kurulması için ilk adımı da atan Başkan Uzun, "Her iki ülkedeki belediyelerin somut adımları ile belediyeler birliğini kurarak, tek millet iki devlet arasındaki ilişkilerin bugüne nazaran çok daha iyi noktaya gelebileceğine inanıyorum" dedi.

DOSTLUK DAHA DA GÜÇLENECEK

Azadlık Teşkilatı Genel Başkanı Akif Nağıqazax ise misafirperverliğinden, desteklerinden ve gösterdiği yakın alakadan dolayı Başkan Uzun'a teşekkür ederek, Karabağ adlı kitabı ve Azerbaycan Bayrağı'nı kendisine hediye etti. Karabağ Azadlık Teşkilatı Heyeti bundan sonra Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluk ve kardeşliğin güçlendirilmesi amacıyla Karabağ Hakikatleri konularında İstanbul, Ankara, Gümüşhane, Kars ve Iğdır'a da ziyaretlerde bulunacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yusuf Uzun: 'Türkiye ve Azerbaycan Arasında Belediyeler Birliği Kurulmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement