Yyü'de 'Küresel İklim Değişimi ve Türkiye' Konferansı - Son Dakika
Güncel

Yyü'de 'Küresel İklim Değişimi ve Türkiye' Konferansı

Meteoroloji ve Afet Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Her Yıl Biraz Daha Artan Küresel Isınmanın Kuraklık, Ani Seller, Deniz Su Seviyelerinde Yükselme ve Çeşitli Hastalıklara Sebep Olacağını Söyledi.

19.03.2007 18:41

Meteoroloji ve Afet Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, her yıl biraz daha artan küresel ısınmanın kuraklık, ani seller, deniz su seviyelerinde yükselme ve çeşitli hastalıklara sebep olacağını söyledi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Gönüllü İnci Grubu tarafından düzenlenen ve Doğa Gözcüleri Derneği'nin desteklediği 'Küresel İklim Değişimi ve Türkiye' adlı konferansta konuşan Kadıoğlu, gelecekle ilgili ciddi kaygıları olduğunu belirtti. Üniversitenin Hakkı Atun Salonu'ndaki konuşmasını slayt sunum eşliğinde yapan ve küresel ısınmanın her yıl biraz daha arttığını ifade eden Kadıoğlu, dünyada 31 tane doğal afet olayının varlığından bahsettti. Isınmaya etken bir çok faktörün olduğunu anlatan Kadıoğlu, bunların en başında kuraklığın geldiğini kaydetti. Hava ve iklim olaylarına ilişkin yanlış bilinen bir çok olguya da açıklık getiren Kadıoğlu, "Küresel ısınmadan dolayı kuraklık, ani seller, deniz su seviyerinde yükselme meydana gelecektir. Bunlarla birlikte çeşitli hastalıklar boy gösterecektir. 31 doğal afet olayından kuraklık birinci sırada yer almaktadır. Bunun başlıca sebeplerinden biri de sürekli ağaçların kesilerek, tarım alanlarının fazlalaşmasıdır. Türkiye'de de kuraklaşmadan dolayı çölleşme meydana gelmektedir. Ama Türkiye'de kuraklık bir afet olayı değildir. Isınmayla birlikte sıcak hava dalgaları, orman yangınları, susuzluk, gıda zehirlenmesi, kuzey enlemlerinin ısınması, deniz su seviyelerinin yükselmesi, cilt kanseri ve vektörel hastalıklar, deniz suyu kirliliği ve balıkların ölmesi gibi olaylar meydana gelecektir" diye konuştu.

Konferansta konuşmanın ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Etkinliğe YYÜ Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Ali Fuat Doğu, Prof. Dr. Ayşe Yüksel, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

(SER-MET-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yyü'de 'Küresel İklim Değişimi ve Türkiye' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement