Ziraat ve Halk Bank Çalışanları Kamu İşçisi Olmak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Ziraat ve Halk Bank Çalışanları Kamu İşçisi Olmak İstiyor

Öz Finans İş sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, “Ziraat ve Halk Bankası çalışanlarının statüsünü belirlemek amacıyla Kamu Denetçiliği kurumuna başvuruda bulunduk. Banka çalışanlarımız memur mu, işçi mi, kamu işçisi mi olduklarının belirlenmesini istiyoruz” dedi.

17.08.2015 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öz Finans İş sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, "Ziraat ve Halk Bankası çalışanlarının statüsünü belirlemek amacıyla Kamu Denetçiliği kurumuna başvuruda bulunduk. Banka çalışanlarımız memur mu, işçi mi, kamu işçisi mi olduklarının belirlenmesini istiyoruz" dedi.

Öz Finans İş Sendikası, 43 bin Ziraat ve Halk Bank çalışanı için Kamu Denetçiliği Kurumu'na (Ombudsman) başvuruda bulunarak, 'Kamu işçisi' sayılmalarını istedi.

Öz Finans İş sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, kamu bankalarında çalışan 43 bin çalışanın kamu işçisi sayılmadığını söyledi.

Öz Finans İş Sendikası, Kamu Denetçiliği Kurumu'na yaptığı başvurusunda, her iki bankanın 15 Kasım 2000 tarih ve 4603 sayılı kanun hükümleri çerçevesinde yeniden yapılandırmaya tabi tutulduğunu ve 4857 sayılı iş kanununa tabi hale getirildiği belirtildi. O süreçte her iki bankanın zarar etmesi nedeniyle Özelleştirme kapsamına alındığı ancak 2002 yılının ardından ise kar eder hale geldiği için vaz geçildiği kaydedildi.

Her iki bankanın her yıl Sayıştay, Başbakanlık Teftiş Kurulu ve Hazine denetimine tabi tutulduğu ancak çalışanların kamu işçisi sayılmadığı, bu nedenle kamu işçilerine tanınan haklardan ise yararlanılmadığı ifade edildi.

Öz Finans İş sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, her iki bankanın zarar etmesi nedeniyle 2000 yılında özelleştirme kapsamına alındığını ancak 2002 yılından sonra ise kar eder hale geldiğini anlatarak şunları söyledi: "Ziraat ve Halk Bankası çalışanlarının statüsünü belirlemek amacıyla Kamu Denetçiliği kurumuna başvuruda bulunduk. Banka çalışanlarımız memur mu, işçi mi, kamu işçisi mi olduklarının belirlenmesini istiyoruz. Şuanda en düşük kamu işçisi 2 bin 150 lira alırken, bankalarımızda ise bin 700 liraya çalışanlar bulunuyor" dedi.

Ziraat bankasının yüzde 100'ü, Halk bankın ise yüzde 51'i hazineye ait diyen Genel Başkan Eroğlu, "Her iki bankamız her yıl Sayıştay, Başbakanlık Teftiş Kurulu ve Hazine denetimine tabi tutuluyor. TBMM kit komisyonuna hesap veriyor. Çalışanlarımızın statüsünün ne olduğunu belirlenmesi için başvurumuzu yaptık."diye konuştu.

Kamu Denetçiliği Kurumu Kamu Denetçisi Abdullah Cengiz Makas'ı ziyaret eden Genel Başkan Eroğlu, talep dosyasını teslim etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ziraat ve Halk Bank Çalışanları Kamu İşçisi Olmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement