Zirve Yayınevi Davasının 82. Duruşması - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi Davasının 82. Duruşması

Zirve Yayınevi Davasının 82. Duruşması

Malatya 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Zirve Yayınevi davasının 82.duruşmasında sanık Astsubay Abdullah Atılgan, mahkemeye ek savunma yapmayı sürdürdü.

11.09.2013 19:15

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Zirve Yayınevi davasının 82. duruşmasında sanık Astsubay Abdullah Atılgan, mahkemeye ek savunma yapmayı sürdürdü.

Sanık Atılgan, "Ben İlker Çınar'ın ismini ilk defa tüm Türkiye gibi 29 Ocak 2005 tarihinde Hulki Cevizoğlu'nun sunduğu Ceviz Kabuğu programına kafasında kese kağıdı ile katıldığında duydum. İlker Çınar, Ceviz Kabuğu programına çıkıp ilginç ve dikkat çekici açıklamalarda bulunmasına müteakip İstihbarat Şube Müdürü Jandarma Yarbay M. Murat Karaca'nın emirleri doğrultusunda kendisi ile 31Ocak 2005 tarihinde, yani medyaya çıktıktan iki gün sonra kısım amirim Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can ve aynı birimde görevli personelim Uzman Jandarma Çavuş Birol Babayiğit ve İlker Çınar'ın yanında asistanım dediği Sinan Yorulmaz isimli şahıs olduğu halde Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı'nda buluştuk ve tanıştık. Nitekim ben İlker Çınar ile tanışmam konusunu bilen ve yanımda bulunan bu şahısların tanık olarak dinlenmesini defalarca talep etmeme rağmen savunma hakkım kısıtlanarak reddedilmiştir. 'Ben daha medya çalışmasına başlamadan önce görüştüm' yalanını uyduran İlker Çınar, ifadelerinde maalesef bunlardan hiç bahsetmeyerek sanki tüm görüşmelerini benimle yalnız olarak yaptığı izlenimi vermek için olaya gizem katmış ve mahkeme heyetine yalan söylemiştir. Mahkemeye sunmuş olduğum Mersin İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki günlük tüm faaliyetlerin kaydedildiği personel ve araç görevlendirme defterinden de anlaşılacağı üzere İlker Çınar'ın söylediği gibi ben kendisiyle TUSHAD'ın talimatıyla değil, Mersin İl Jandarma Komutanının şifai emri, İstihbarat Şube Müdürüm M. Murat Karaca'nın görevlendirmesi ile Kısım Amirim Süleyman Can ve beraber çalıştığımız Birol Babayiğit ile birlikte İlker Çınar isimli şahısla görüşme maksadıyla ilk irtibatımızı sağladık ve kendisiyle Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı'nda tanıştık" dedi.

Sanık Atılgan ifadesini şu şekilde sürdürdü:

"Eğer İlker Çınar ile sözde TUSHAD talimatı ile tanışmışsam görevlendirme defterinde benimle beraber tanışmaya giden Süleyman Can ve Birol Babayiğit ile gitmemize emir vererek bizi görevlendiren dönemin İl Jandarma Komutanı ve İstihbarat Şube Müdürüm M. Murat Karaca'da o zaman TUSHAD'ın üyesi olmuş oluyor. Bu durumda illegal sözde bir örgüt olan TUSHAD adına çalışan ben, İl Jandarma Komutanımın ve İstihbarat Şube Müdürümün emirleri ve direktifleri doğrultusunda legal olarak görevlendirilmem hayatın olağan akışına terstir. Ben kendimden öyle eminim ki, bu iddialarda bulunanlara hodri meydan diyorum. Yapılacak iş çok basit, İlker Çınar ile tanışmamda yanımda olan Kısım Amirim Süleyman Can, aynı birimde çalıştığım Birol Babayiğit, İlker Çınar ve yanında olan Ceviz Kabuğu programına da beraber çıktığı ve asistanım dediği Sinan Yorulmaz'ın 31 Ocak 2005 tarihli HTS kayıtlarını isteyin. Benim, Süleyman Can'ın, Birol Babayiğit'in, İlker Çınar'ın ve Sinan Yorulmaz'a ait tüm telefonların yaklaşık 4-5 saat Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı'nın hizmet binasında baz sinyal bilgisi verdiği açık bir şekilde görülecektir. İlker Çınar 25 Mayıs 2012 tarihli ifadesinde, 'Abdullah Atılgan'ın kesinlikle haber elemanlığı yapmadım. Bilakis ben onu bir nevi haber elemanı ve kurye gibi kullandım' demiştir. İlker Çınar'ın bu beyanı da ilk sekiz ifadesinde hiç bahsetmediği yeni bir yalanıdır. Mahkemeye 7 Eylül 2012 tarihinde yapmış olduğum savunmamda sunmuş olduğum iddianame eklerinde bulunan Mersin İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde tutulan kasa ödeme defterinin ve defter-doküman inceleme ve tespit tutanağındaki İlker Çınar'ın bilgileri haber elemanı kayıt formuna göre yazılmıştır. İlker Çınar'ın ilişiğinin kesilme nedeni olarak, Mersin İl Jandarma Komutanlığı'nın 2008 yılının başında 'Diğer istihbarat birimlerine ve kendi menfaatleri doğrultusunda çalıştığından ilişiği kesilmiştir' tespiti yapılmıştır. Görüldüğü gibi ilişik kesme belgesinde sadece benim imzam olmayıp, Kısım Amirim Süleyman Can ve Şube Müdürüm Hüseyin Arslan'ın imzaları da mevcuttur."

Mahkeme duruşmaya yarın devam edecek. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi Davasının 82. Duruşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement