Ayder Yaylası'ndaki keşifte tansiyon yükseldi: Saygısızlık yapma, aldırırım seni - Son Dakika
Hukuk

Ayder Yaylası'ndaki keşifte tansiyon yükseldi: Saygısızlık yapma, aldırırım seni

Rize'nin Çanlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası'nda bazı alanların imara açılmasına karşı vatandaşların açtığı 4 ayrı davanın bilirkişi keşfinde tansiyon yükseldi. Bir hakimin aracın içerisinden bir vatandaşa, "Saygısızlık yapma, aldırırım seni" demesi tepkilere neden oldu.

15.09.2023 20:35  Güncelleme: 20:39

Rize'nin Çanlıhemşin ilçesinde Ayder Yaylası'nda bazı alanların imara açılmasına karşı açılan 4 ayrı davanın bilirkişi keşfinde gergin anlar yaşandı. Bir hakimin aracın içerisinden vatandaşlara, "Saygısızlık yapma, aldırırım seni" demesi tepki çekti.

AYDER'DE 4 AYRI DAVANIN KEŞFİ YAPILDI

1987 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi ilan edilen Ayder Yaylası'nda bazı alanların imara açılmasına ilişkin 4 ayrı davanın keşfi, önceki gün yapıldı. Bir günde tamamlanan keşfe, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden 6 kişilik bilirkişi heyetinin yanı sıra duruşmanın yapılacağı Rize İdare Mahkemesi görevli hakimi, avukatlar Yakup Okumuşoğlu ve İbrahim Demirci, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Kaplıca Köyü Muhtarı İbrahim Topal ve çok sayıda davacı vatandaş katıldı.

"İŞİNİZ GÜCÜNÜZ ŞOV YAPMAK"

Bilirkişi heyetinin keşif yapacağı alana yöneldiği sırada vatandaşlar ile hakim arasında gerginlik yaşandı. Hakimin avukat ve vatandaşlara yönelik olarak "İşiniz gücünüz şov yapmak" söylemine davacı vatandaşlar tepki gösterdi. Bir vatandaş, "Siz şov yapıyorsunuz. Bize bağıramazsınız, biz davacı yurttaşlarız, bize bağırmaya hakkınız yok" ifadelerini kullandı.

"SAYGISIZLIK YAPMA, ALDIRIRIM SENİ"

Görevli hakimin aracın içerisinden "Saygısızlık yapma, aldırırım seni" demesi, vatandaşların tepkisine neden oldu. Eski Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Melek, "Biz halkız, bize şov yapıyorsunuz diyemezsiniz biz davacıyız, halkız" diyerek tepki gösterdi. Bir başka kadın yurttaş ise "Biz vatandaşız, bize parmak sallayamazsınız" dedi. Bu tartışmaların ardından davanın avukatları görevli hakimle uzun süre konuşup ikna ettikten sonra heyet yoluna devam etti.

Ayder Yaylası\'ndaki keşifte tansiyon yükseldi: Saygısızlık yapma, aldırırım seni

Son Dakika Hukuk Ayder Yaylası'ndaki keşifte tansiyon yükseldi: Saygısızlık yapma, aldırırım seni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement