İstanbul Plajları Yaza Hazır, Peki Siz? - Son Dakika
Kadın

İstanbul Plajları Yaza Hazır, Peki Siz?

İstanbul Plajları Yaza Hazır, Peki Siz?

Serinlemek güneşin, kumun denizin tadını çıkarmak için hangi İstanbul plajlarını tercih etmeli? İşte size bazıları...

19.06.2012 19:30  Güncelleme: 08:26

Stres, sıcak ve son günlerin yoğun trafik çilesinden bir an için uzaklaşıp kendinizi mavi sulara bırakmak için soluğu ille de güney sahillerinde almak zorunda değilsiniz. İstanbul'daki birbirinden güzel özel ve halk plajları, emrinize amade!

İstanbul'daki plaj turumuza önce Kilyos'taki özel plajlardan başlıyoruz. Ardından Adalar'a uzanıyoruz, son kısımda da Caddebostan, Şile, Florya gibi halk plajlarına değinmek istiyoruz...

Solar Beach

'Kentli insan için kentte tatil' konseptinin yaratıcılarından Solar Beach'te deniz, güneş ve spor iç içe! Yaklaşık 1 kilometrelik muazzam kumsalı, restoranları, barları ile aynı anda tam 2.000 kişiye hizmet verebiliyor. Su sporları ve extreme sporlar için de ideal yerlerden. Yeni hizmete giren sörf kulübü, aromaterapi güzellik merkezi, evcil hayvan merkezi, sağlık merkezi, gym, market ve mağazalarıyla adından en çok bahsettiren 'beach' lerden. Kentten uzaklaşmadan, kentte tatil için aklınıza gelmesi gereken yerlerin başında! 2012 yaz döneminde Eylül ayının sonuna kadar her gün sabah 08: 00'den itibaren hizmetinizde... 30 Haziran'da önemli bir organizasyona da ev sahipliği yapacak!

Adres: Solar Beach, Kilyos Mah. Turban Caddesi 4, Kumköy - İstanbul

Tel: 212 201 20 86

Dalia Beach Club

Akdeniz ortamını Karadeniz'de de yaşayabilirsiniz, hiç merak etmeyin. 2002 yılının yaz sezonundan beri hizmet veren Dalia Beach Club, Kilyos Dalyan mevkiinde, şehir merkezine sadece yarım saat uzaklıkta. Yeşil alanları, plaj tesisleri, plaj voleybolu alanı, geniş otoparkı ve çim zeminde üzerine uzanarak rahat rahat dinlenip güneşlenebileceğiniz geniş yastıklarıyla gönül rahatlığıyla tercih edilebilecek plajlardan.

Adres: Kilyos Yolu üzeri Dalyan Mevkii Demirciköy Sarıyer

Tel: 212 204 03 68

Seanergy Beach

Burada sizi sadece bir plaj değil, hobi keyfinde bir yaşam da bekliyor olacak. Amacınız sadece denize girmek ve güneşlenmek değilse, su sporları, doğa sporları ve diğer spor aktiviteleri ile adeta gününüzü gün etmek istiyorsanız, burası tam size göre! Aktif bir günün ardından romantik bir akşam yemeği de sunuyor Seanergy Beach. Yeşille kucaklaşan, tertemiz bir plaja sahip Seanergy'de şehrin karmaşasından uzaklaşıp keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Sezonluk üye kart satışları da başlamış.

Adres: Gümüşdere Mah. Boğaziçi Kampüs Yolu No: 1/A Kilyos-Sarıyer

Tel: 212 203 08 63

BURCBeach

İstanbul'da yaz, BURCBeach'de yakalanıyor. Kapılarını 1 Haziran'da açan BURCBeach, size koskoca yaz tatilini hafta sonlarına sığdırabilmeyi vadediyor. Hayalini kurduğunuz Güney sahillerini yanı başınıza getiriyor. Boğaziçi üniversitesi Mezunlar Derneği'nin bir işletmesi olan BURCBeach, 2001 yılından beri Boğaziçi üniversitesi Kilyos Sarı Tepe Kampüsü'nde. Muhteşem kumsalı, harika güneşlenme terası, 200 kişi kapasiteli Cafe/Bar'ı, leziz mi leziz balıkçı restoranı ile sabah saatlerinden gün batımına kadar günde yaklaşık 2.000 kişiyi ağırlıyor. Kite board, katamaran, wind surf gibi su sporlarının yanı sıra beach volley ve beach soccer heyecanı da sizi bekliyor. Otoparkı da tam 650 araç kapasiteli!

Adres: Boğaziçi üniversitesi Mezunlar Derneği Güney Kampüs Lojman Kapı Yanı

Tel: 212 359 58 00

Büyükada Yörükali Tesisleri

Aile konseptine önem veren, nezih bir Büyükada plajı. Ada İskelesi'nden 12 dakika süren mavi yolculuk eşliğinde ücretsiz motor servisi ile ulaşabileceğiniz, Adalar'ın tek kumsal plajı. Restoranı, cafe'si, çocuk animasyonları, hafta sonu Dj performansı var. Tüm adalara hakim doğa manzaralı motelleriyle sadece hafta sonu için değil, daha uzun soluklu tatiller için de düşünebilirsiniz. Ayrıca Bungalow stili odaları da Büyükada'nın tarihi mimarisine oldukça uygun. Tabii dilerseniz gündüz zamanınızı burada geçirip akşam bu otellerden birinde de konaklayabilirsiniz.

Adres: Büyükada/ Adalar

Tel: 216 382 74 54

Club Ada Sedef

İstanbul'un son zamanlar için en gözde adalarından biri olan Sedef Adası'nda bulunan Club Ada Sedef de size güney sahillerini aratmayacak bir başka yer. Buranın gerçekten de gündüzü bir başka, gecesi bir başka keyif!

Adres: 1 No'lu Sok. No: 2 Sedef Adası/ Adalar İstanbul

Tel: 216 382 48 27

Green Beach

Ulaşımın kolay olduğu, doğal güzellikleriyle ünlü bir başka plaj da Heybeliada'daki Green Beach Club. Ailece gidilebilecek, huzurlu bir ortam vadediyor. Burada soyunma kabininden, şezlonglardan, şemsiyelerden faydalanmak için giriş ücretinin dışında hiçbir ek ücret de ödemiyorsunuz. Burada da mekAna ücretsiz motor servisleri bulunuyor. Yeşilin maviyle buluştuğu, bir başka güzel plaj diyebiliriz.

Adres: Tarık Sok. Heybeliada/ Adalar İstanbul

Tel: 216 351 16 00

Kamos Beach

Kınalıada'da bulunan plaj, yaklaşık 100 metre uzunluğunda. Doğayla iç içe olan Kamos'a geldiğinizde dilerseniz yüzme havuzundan da yararlanabilirsiniz. Haftanın her günü sabah 08: 00'de açılıyor. Restoranı da olan Kamos, sakin sayılabilecek bir plaj...

Adres: Ayazma Koyu, Kınalıada

Tel: 216 381 69 13

Altınkum Plajı

Rumeli Kavağı Sarıyer'de bulunan bu plajın ilginç bir özelliği var. Sadece kadınlara hizmet veriyor. Hem sahili hem de sahilin dışında kalan doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Boğaz'ın kıyısındaki bu güzel plaj için Eminönü'nde vapur seferleri düzenleniyor.

Adres: Rumeli Kavağı - Sarıyer İstanbul

Halk Plajları

Bu kavurucu yaz sıcaklarında halk plajı alternatiflerini de değerlendirmek iserseniz, Beykoz Küçüksu, Caddebostan, Florya Güneş ve Menekşe, Yeşilköy çiroz, Poyrazköy ve Şile Plajları da sizi bekliyor olacak. Günübirlik tatil için tercih edilebilirler...

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın İstanbul Plajları Yaza Hazır, Peki Siz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement