Nowheristan, Vatandaşlarını Bekliyor - Son Dakika
Kadın

Nowheristan, Vatandaşlarını Bekliyor

Nowheristan, Vatandaşlarını Bekliyor

Nowheristan, bazı ülkelerden politik destek aldığı gibi Birleşmiş Milletler tarafından da destekleniyor.

23.03.2012 17:30  Güncelleme: 11:41

Evet şaka değil, Nowheristan (HİÇBİRYER ÜLKESİ) hiçbir toprak parçasına sahip olmayan, sınırları bulunmayan bir ülke... Bu ülke vatandaşı olmak için de çok fazla özelliğe sahip olmanıza gerek yok aslında, az buçuk İngilizce konuşmanız yeterli. Başvurunuzu internet üzerinden yapabiliyorsunuz. Başvurunuz İşvicre'deki bir grup Nowheristani tarafından incelenerek kabul görülürse, size bir vatandaşlık belgesi yollanıyor, böylece siz de bu ülke vatandaşı olabiliyorsunuz.

Michel Elefteriades, Nowheristan Krallığı'nın kurucusu ve ilk imparatoru. Hem sanatçı hem müzik yapımcısı hem de ciddi bir gerilla... Şu anda Beyrut'ta Müzikhol adında çok popüler bir gece kulübü işleten Elefteriades, kendini müzisyen ve prodüktör olduğu kadar savaşçı olarak da tanımlıyor. özel modelini kendi çizerek kurşun geçirmez Batman arabası benzeri bir araba yaptıran Elefteriades'in evi de oldukça ilginç bir dekorasyona sahip. Altın kaplanmış koyun kafalarının sergilendiği bir bölüm bulunan evinde ayrıca yaşadığı işkenceleri hatırlatmak amacı ile işkence aletleri de mevcut. Koyun olmaktan hiç hoşlanmadığını belirten Elefteriades, kurt olmayı tercih ettiğini de dile getiriyor.

Lübnanlı bir anneden ve Bizans kökenli, Rum asıllı bir babadan doğan Elefteriades, altı dili su gibi konuşuyor. Fransa'da güzel sanatlar okuyan bu genç adamın politik mücadelesi aslında henüz 15 yaşında iken başlamış. Solcu gruplara üye olmaktan 15 yaşında göz altına alınmış ve işkence görmüş.1990 senesinde Suriye'nin Lübnan'ı işgali sonrası 1991 yılında M.U.R adlı bir oluşumla dış güçlere karşı ülkesini korumuş. Bu dönemde ona iki kez suikast düzenlenmiş; bunun üzerine Lübnan'dan ayrılmış, ilk önce Fransa'da daha sonra da 1997 yılına dek Küba'da yaşamış.

Elefteriades; 'benim bir hayalim var, bu hayal gerçekleşirse tüm dünya değişebilir' diye söze başlıyor.Tüm dünyadaki insanlar birdir, dini, dili, ordusu,sınırı olmayan bu ülkede yaşamak oldukça keyifli. Belki bugün için ütopik bir kavram olarak algılansa da yarın için realite olabilecek bu ülke, bazı ülkelerden politik destek aldığı gibi Birleşmiş Milletler tarafından da destekleniyor. Şu anda 55.000'den fazla yurttaşı bulunan Nowheristan'ın kendine ait bir parası ve bayrağı da bulunmakta.Tüm dünya mutfaklarının en güzel tatları Nowheristan mutfağını oluşturuyor. Milli marşı Humanistan (insanlık), yönetim şekli ise monarşi.

İşte böylesine rüya gibi bir ülke vatandaşı olmak isterseniz, hemen www.nowheristan.org adresine girin ve formunuzu doldurun...

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Nowheristan, Vatandaşlarını Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement