2. Uluslararası Malatya Fotokampı - Son Dakika
Kültür Sanat

2. Uluslararası Malatya Fotokampı

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneğince (MAFSAD) kentin ve Levent Vadisi'nin tanıtımı amacıyla 2-5 Haziran arasında gerçekleştirilen "Uluslararası Malatya Fotokampı"nda yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 2 bin kişi ağırlandı.

07.06.2016 14:51

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneğince (MAFSAD) kentin ve Levent Vadisi'nin tanıtımı amacıyla 2-5 Haziran arasında gerçekleştirilen "Uluslararası Malatya Fotokampı"nda yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 2 bin kişi ağırlandı.

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Akçadağ Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Fırat EDAŞ, Malatya Ekstrem Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği ile çeşitli sivil toplum kuruluşları ve firmaların desteklediği etkinlik kapsamında fotoğraf sunumları, söyleşiler, sergi ve atölye çalışmaları, bisiklet turları, ilçe gezileri yapıldı.

Fotokamp Koordinatörü Mustafa Ertekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin son derece güzel bir ortamda gerçekleştirildiğini söyledi.

"Dünyada nadir açılan bir sergi"

Etkinlikte, doğa kamplarının yanı sıra model uçak yapımı gibi değişik atölye çalışmaları da düzenlendiğini belirten Ertekin, "güneş baskı teknikleri" ile ilgili bir fotoğraf sergisi açtıklarını kaydetti. Ertekin, "Fotoğrafın ilk icat olduğu yıllarda denenen güneş baskı, güneş ışığından yararlanılarak ulaşılan bir fotoğraf sistemidir. Dijital makineyle çekilen fotoğraf matbaada film baskıya alınıyor. Daha sonra suya dayanıklı kağıdın üzerine yerleştirilerek, ilaç sürülerek, üstüne film yapıştırılarak güneşin altında kuruyor. Tek renkli fotoğraf oluyor. Bu, dünyada nadiren yapılan bir sergidir." diye konuştu.

Fotokampa özellikle hafta sonunda katılımcı sayısının arttığını, Ankara ve İstanbul ile diğer bazı illerden katılım olduğunu ifade eden Ertekin, yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 2 bin kişinin ağırlandığını bildirdi.

Ertekin, etkinliğe aralarında Azerbaycanlı Mirnaib Hasanov, Hollandalı Wilco Van Herpen, İbrahim Zaman, Gökhan Korkmazgil, Bülent Özgören, Fethi İzan, Gülser Günaydın, Sinan Kılıç, Mehmet Ömür, Ahu Erdoğan Akbaş, Ayşegül Çakır ve Şeyma Aytem'in bulunduğu 150 civarında fotoğrafçı ile dağcılar Tunç Fındık, Doğan Palut, Zorbey Aktuyun ve İsmail Satılmış'ın da katıldığını belirtti.

Fotokampta her gün 3 gezi düzenlediklerini de aktaran Ertekin, etkinliklerle Levent Vadisi'nin tanıtımına katkı sağladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 2. Uluslararası Malatya Fotokampı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement