3'üncü Dağlarca Şiir Ödülleri Töreni'nde Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Kültür Sanat

3'üncü Dağlarca Şiir Ödülleri Töreni'nde Ödüller Sahiplerini Buldu

3'üncü Dağlarca Şiir Ödülleri Töreni'nde ödüller sahiplerini buldu Başkan Hazinedar: "Değerlere saygıyı Dağlarca'dan sonra yaşadık"İSTANBUL - Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen 3'üncü Dağlarca Şiir Ödülleri Töreni'nde ödüler sahiplerini buldu.

16.10.2017 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3'üncü Dağlarca Şiir Ödülleri Töreni'nde ödüller sahiplerini buldu

Başkan Hazinedar: "Değerlere saygıyı Dağlarca'dan sonra yaşadık"

İSTANBUL - Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen 3'üncü Dağlarca Şiir Ödülleri Töreni'nde ödüler sahiplerini buldu. Törene katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Bize öğretilen, değerlere saygıdır. O değerlere saygıyı çok küçük yaşta Dağlarca'dan sonra yaşadık" dedi.

Türk Edebiyatının usta kalemlerinden Fazıl Hüsnü Dağlarca ölümünün 10'uncu yıl dönümünde Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle anılmaya devam ediyor. "Türkçem Benim Ses Bayrağım" diyerek yüzü aşkın kitabıyla Türkçe'yi bütün kitaplarına işleyen Dağlarca için PEN Yazarlar Derneği ve Türkiye Yazarlar Sendikası'nın desteğiyle 3'üncü Dağlarca Şiir Ödülleri düzenlendi. Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, yazarlar, şairler ve şiirseverler katıldı. Tören öncesi usta şair Dağlarca ve İlhan Berk'in verdiği röportajlardan bir kesit yayınlandı.

"Değerlere saygıyı Dağlarca'dan sonra yaşadık"

Ardından bir konuşma yapan Başkan Murat Hazinedar, Beşiktaş'ın kimliğinin doğru algılanması gerektiğini söyledi. Başkan Hazinedar, "Burası çok örnek bir yer. Nasıl ki Türkiye'de gayrı gerçek şu ki; Müslüman insanların çoğunlukta olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Hepimizin hayatında dinle ilgili bir parça var. Bu çok doğaldır, sosyal hayatın önemli bir öğesidir. Bundan kaçınmamak gerekir. Ben CHP'li bir aileden gelen, son Meclis-i Mebusan mebusu olan bir dedenin torunuyum. İşgalle beraber Milli Mücadeleye çıkan Atatürk ve müdafaa cemiyetlerini kuran bir dedenin torunuyum. Bir taraftan da CHP'nin kurucusu bir dedenin torunuyum. Bize öğretilen, değerlere saygıdır. O değerlere saygıyı çok küçük yaşta Dağlarca'dan sonra yaşadık. Bu toplumun her kesiminde izlenen şiiri aktaran ve bu mesajı yükleyen, bir şekilde herkesin o ayrıştırmadan kendini bulabileceği şiirleri ve özellikle üslubu Dağlarca'da bulabiliyorsunuz. Şüphesiz toprakların değerinin çok güzel yansıtıyor. Türkçeyi nasıl Türk Sanat Musikisinde Zeki Müren en iyi kullanan ise Türkçeyi eşsiz bir şekilde bir dünya kurarak bizlere anlatan bir şairi bizde 3 yıldır Beşiktaş'ta anıyoruz. Onun adına ödül töreni yapmak bizim için önemliydi" dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Hazinedar, Çiğdem Sezer ve Turgay Fişekçi'ye ödüllerini verdi. Öte yandan usta şairini ölümünün 10. yıl dönümünde Dağlarca'nın resim sanatına olan ilgisi nedeniyle 22 ressam bir ara gelerek, Dağlarca Anısına Akatlar Kültür Merkezi'nde resim sergisi açılacak. Sergi, 15 Ekim Pazar akşamından 25 Ekim tarihine kadar açık olacak. Yine şairin ölümünün 10'uncu yılı olması sebebiyle Beşiktaş Belediyesi öncülüğünde "Uluslararası Dağlarca Sempozyumu" düzenlenecek.

3\'üncü Dağlarca Şiir Ödülleri Töreni\'nde Ödüller Sahiplerini Buldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat 3'üncü Dağlarca Şiir Ödülleri Töreni'nde Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement