35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı - Son Dakika
Kültür Sanat

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı

Yazar Ali Ural, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda, kitapseverlerle bir araya geldi.

20.11.2016 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazar Ali Ural, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda, kitapseverlerle bir araya geldi.

Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyarete açılan ve Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu fuara katılan Ural, Şule Yayınları standında kitaplarını imzaladı.

Ural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okurların tüm yazarlara yoğun ilgi gösterdiğini ve yazarların moral tazelediğini söyledi.

Türkiye'de kitap okuma oranının arttığına ve diri bir edebiyat damarı oluştuğuna dikkati çeken Ural, "Ben hiçbir zaman Türkiye'de kitaptan ve edebiyattan ümidimi kesmedim. Yani 'Türkiye'de kitap okunmuyor' demek de Türkiye'de edebiyatın canlı olmadığını söylemek de haksızlık olur. Türkiye'de şiir, öykü, roman ve deneme türlerinde çok diri bir edebiyat ortamı, yazarlar ve şairler var. Yani Türk edebiyatı, dünya edebiyatı ile her alanda yarışabilecek düzeyde." ifadelerini kullandı.

Ural, eğitim verdiği yazarlık atölyelerine değinerek, "Bu yıl atölyelerimizden yetişip, ilk kitaplarını çıkaran şair ve yazarlar var. Hümeyra Yabar, şiir değerinde öyküler yazıyor. Sevgi Yerlioğlu 'Av Gürültüsü' adlı kitabıyla fuarda okurlarla buluştu. Bünyamin Demirci'nin 2. kitabı çıktı. Aziza Rüya ve Demet Şahin'in ilk öykü kitapları, burada okurlarla buluştu. Bütün bunlar, bu senenin meyveleri ve hasılatı oldu. Tabi yıllarca çalışıp emek veriyorlar ve sonunda edebi seviyesi yüksek kitaplarla okurun karşısına çıkıyorlar. Dolayısıyla bugün bizim sevinçli bir günümüz." diye konuştu.

"Yeniden kalkma cesareti gösterenlerin hikayesi"

Fuarda "Uykusuz Meyveler" adlı kitabını imzalayan ve Ali Ural'ın yazarlık atölyesi öğrencilerinden olan genç yazar Hümeyra Yabar ise kitabının iki gün önce basıldığı bilgisini vererek, eserinde dinlerdeki ve mitolojideki kutsal meyveleri, kadın hikayeleriyle birleştirdiğini söyledi.

Yabar, kitabının masalsı bir yanı olduğuna işaret ederek, "Öykülerim daha önce Karabatak dergisinde yayınlandı. Çok güzel geri dönüşler aldım. 'Peşimde Bir Portakal' adlı öykümü çok sevdile ve ben de çok mutlu oldum. Aslında benim kitabım, düştüğü yerde mağduru oynamayan insanların, kadınların hikayesi. Yeniden kalkma cesareti gösterenlerin hikayesi." diye konuştu.

Bünyamin Demirci, Demet Şahin ve Sevgi Yerlioğlu gibi genç yazarlar da bugün sona erecek fuardaki, Şule Yayınları standında kitaplarını imzaladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement