39 Basamak Tiyatro Oyunu Kosova'da Perdelerini Açtı - Son Dakika
Kültür Sanat

39 Basamak Tiyatro Oyunu Kosova'da Perdelerini Açtı

39 Basamak Tiyatro Oyunu Kosova\'da Perdelerini Açtı

Kosova'da Türk dili ve kültürünün yaşatılmasında 75 yıldır önemli rol oynayan Türk Tiyatrosu, perdelerini 3 ay aradan sonra 2'nci kez '39 Basamak' oyunuyla açtı.

02.03.2013 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'da Türk dili ve kültürünün yaşatılmasında 75 yıldır önemli rol oynayan Türk Tiyatrosu, perdelerini 3 ay aradan sonra 2'nci kez '39 Basamak' oyunuyla açtı.

Türkiye Kültür ve turizm Bakanlığı'nın desteklediği ve Rumeli Türk Tiyatro Sanatçıları Derneği Türk Tiyatrosu tarafından sahneye konan '39 Basamak' oyununa seyirci yoğun ilgi gösterdi. John Buchan'ın öyküsünden ilk olarak 1935 yılında sinema yönetmeni Alfred Hitchcock tarafından sinema filmi çekilen '39 Basamak' oyunu, daha sonra Patrick Barlow tarafından tiyatroya uyarlandı. Prizren Kültür Evi Salonu'nda sahnelenen oyun, hafta sonu Üsküp'te sahnelenecek. '39 Basamak' oyunu Nisan ayında Konya'da düzenlenen 'Bin Nefes Bir Ses' tiyatro festivalinde Kosova'yı temsil edecek.

Nafiz Gürcüalo yönetmenliğinde sahneye konan oyunda genç oyuncular Gençer Tatar, Asim Mongovci, Cennet İgci ve Levent Bütüç rol alıyor. Korku, gerilim ve komediyi büyülü bir formülle anlatan oyunda Londra'ya yeni taşınmış Kanadalı bir gencin tiyatroda tanıştığı kadının aynı gece esrarengiz bir şekilde öldürülmesiyle gelişmeler yaşanıyor. Oyun hakkında görüştüğümüz oyunun yönetmeni Nafiz Gürcüali, oyunun daha önce denenmişi ve beğeni kazanmış bir oyun olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat 39 Basamak Tiyatro Oyunu Kosova'da Perdelerini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement