400 Yıl Öncesinin İlahileri İstanbul'da Yankılanıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

400 Yıl Öncesinin İlahileri İstanbul'da Yankılanıyor

400 Yıl Öncesinin İlahileri İstanbul\'da Yankılanıyor

"2010 Ali Ufki Yılı Etkinlikleri" İstanbullu Sanatseverlere 400 Yıllık Nostaljik Bir Atmosfer Yaratıyor.

27.08.2010 14:36  Güncelleme: 15:27

İstanbul'un müziği, o dönemde yazıya geçirilmiş eserlerin orijinal halleriyle seslendiriliyor ve günümüzde artık kullanılmayan dönem çalgılarıyla icra ediliyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Klasik Türk Müziği Yönetmenliği ve Türk Musikisi Vakfı'nın işbirliğiyle hayata geçirilen, "2010 Ali Ufki Yılı Etkinlikleri" nin sekizinci konseri, 29 Ağustos Pazar akşamı saat 21:00'de Üsküdar Altunizade Kültür Merkezi'nde devam ediyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Türk Musikisi Vakfı, "2010 Ali Ufkî Yılı" başlıklı etkinlikler dizisi ile İstanbul müzik dünyasının en önemli mimarlarından biri olarak kabul edilen, asıl adı Albert Bobowski olan Ali Ufkî'nin 400. doğum yıldönümüne anlamlı bir armağan sunuyor.

Fikret Karakaya yönetimindeki Bezmârâ Topluluğu tarafından verilecek konserde, Ali Ufkî'nin 400 yıl önce notaya aldığı, dönemin İstanbul'unun müziklerinden seslendirilecek örnekler, aradan geçen dört yüzyıl boyunca hiç seslendirilmemiş oldukları için, bu konserin özel bir önemi ve anlamı bulunuyor.

2010 yılı boyunca İstanbul'un çeşitli tarihi mekanlarında her ay bir tane olmak üzere düzenlenen konserler dizisinin sekizincisi Ramazan ayına özel bir içerikle müzikseverleri bekliyor.

Bezmârâ Topluluğu, bu konserinde Ali Ufkî Edvarı'ndan derlediği antik değerdeki dini musiki eserleriyle, dinleyicileri 400 yıl önce İstanbul'da okunan ve dinlenen ilahilerle buluşturuyor.

Bezmara Topluluğu'nun sekizinci konseri, 29 Ağustos Pazar akşamı saat 21:00'de Üsküdar Altunizade Kültür Merkezi'nde İstanbullulara bir müzik ziyafeti yaşatacak.

Ücretsiz olacak konserler tüm İstanbulluların katılımına açık olacak.

PROGRAM

Tarih : 29 Ağustos 2010, Pazar

Saat : 21.00

Yer : Altunizade Kültür Merkezi, Üsküdar

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 400 Yıl Öncesinin İlahileri İstanbul'da Yankılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement