65. Uluslararası Berlin Film Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

65. Uluslararası Berlin Film Festivali

BERLİN (AA) – Almanya'nın başkenti Berlin'de devam eden 65. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde bağımsız jürilerin ödülleri dağıtıldı.

14.02.2015 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BERLİN (AA) – Almanya'nın başkenti Berlin'de devam eden 65. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde bağımsız jürilerin ödülleri dağıtıldı.

Hyatt Otel'de düzenlenen ödül törenine Uluslararası Kısa Film Jürisi'nde yer alan sanatçı Halil Altındere ve Uluslararası Af Örgütü Film Jürisi'nde görev yapan Türk kökenli oyuncu Sibel Kekilli ile davetliler katıldı.

Till Novak'ın kısa filmi "Dissonance" Avrupa Film Ödülü'ne layık görülürken, Uluslararası Af Örgütü Film Ödülü'nü Saeed Taji Farouky ve Michael McEvoy'un yönettiği "Tell Spring Not to Come This Year" adlı film aldı.

"Der Gilde" adlı "Alman Film Sanat Tiyatro Ödülü", Türk oyuncu Burak Yiğit'ın de rol aldığı ve yönetmenliğini Sebastian Schipper'in yaptığı "Victoria" filmine verildi. "CICAE Art Cinema" ödülüne ise Panaroma bölümünden Anna Muylaert'in "The Second Mother" ve Form bölümünden Sacha Polak'ın "Zurich" filmleri layık görüldü. "Else" ödülünü ise Çin'li yönetmen Chang Tso Chi aldı.

Ödül töreninin ardından AA muhabirine açıklama yapan Uluslararası Kısa Film Jüri Üyesi Altındere, festivalin çok yoğun geçtiğini belirterek, her dakikası programlanmış bir festival geçirdiklerini ifade etti. Berlinale'ye binlerce filmin başvurduğunu, bunların ön jüri tarafından elemeden geçtiğini aktaran Altındere, daha sonra yarışta kalan filmlerin Uluslararası Jüri'nin önüne geldiğini söyledi.

Altındere, jüride Singapur, Hindistan ve Türkiye'den gelen üç üyenin yer aldığına işaret ederek, "Her gün beşer film izledik, bazı günler 10 film izledik. Bayağı yoğun geçti. Son gün beş saatlik bir tartışmanın sonucunda dört filme ödül verdik" dedi.

Bugün Avrupa Film Ödülü'nü takdim ettiklerini ifade eden Altındere, diğer ödülleri bu akşam düzenlenecek galada açıklayacaklarını kaydetti. Altındere, jürinin temel kriterlerinin özgür yaklaşım, yaratıcılık, klasik formlar dışında kendi tarzını oluşturma, yaşadığı günün toplumsal ve siyasal gelişmelere duyarlılık olduğunu anlattı.

Berlinale'de bu yıl çok fazla Türk filmi katılmadığının hatırlatılması üzerine Altındere, Metin Erksan, Fatih Akın ve Semih Kaplanoğlu'nun daha önceki yıllarda "Altın Ayı" ödülünü aldığını anımsattı ve bu sene bazı genç yönetmenlerin filmlerinin festivalde yan programlarda gösterildiğine söyledi.

Altındere, Berlinale'nin taksicisinden otelcisine kadar Alman halkı tarafından sahiplenildiğini belirterek, Türkiye'de de sinema sektörünün daha fazla desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Berlinale'de büyük ödüller "Altın Ayı" ve "Gümüş Ayı" bu akşam Berlinale Palast'ta düzenlenecek galayla sahiplerini bulacak. Festivalde bu yıl "Altın Ayı" için 19 film yarışıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 65. Uluslararası Berlin Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement