AKSAV'ın Yeni Başkanı Dağıstanlı Oldu - Son Dakika
Kültür Sanat

AKSAV'ın Yeni Başkanı Dağıstanlı Oldu

AKSAV\'ın Yeni Başkanı Dağıstanlı Oldu

Arif Bulut'un istifa etmesiyle boşalan Antalya Kültür Sanat Vakfının Başkanlığına Tufan Dağıstanlı getirildi.

22.07.2013 11:15  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Kültür Sanat Vakfının (AKSAV) yeni başkanı Tufan Dağıstanlı oldu.

AKSAV'dan yapılan yazılı açıklamada, Tufan Dağıstanlı, Yılmaz Erel, Hüseyin Şanlı, Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Şebnem Bahar, İsmet Yıldız, Recep Yüksel ve Cengiz Haydar Barut'tan oluşan AKSAV Yönetim Kurulu'nun son toplantısında, Arif Bulut'un istifa etmesiyle boşalan AKSAV başkanlığına Tufan Dağıstanlı'nın getirilmesine karar verildiği bildirildi.

Açıklamada, yapılan görev paylaşımı sonucunda Tufan Dağıstanlı, Yılmaz Erel ve Hüseyin Şanlı'nın vakfın yürütme kurulunda görev yapacak isimler olarak belirlendiği, Hülya Arslanbay Özyol'un da genel sanat yönetmenliğine atandığı kaydedildi.

Dağıstanlı ve Özyol kimdir

İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Seramik Bölümünden 1977 yılında mezun olan Tufan Dağıstanlı, Beril Anılanmert'in asistanlığında, Sadi Diren'in öğrencisi oldu. 2002 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin kuruluş çalışmalarında yer alan Dağıstanlı, ülke içinde ve yurt dışında önemli sergilere imza attı.

Almanya'nın Bremen, Rusya'nın Rostov, İspanya'nın Talavera kentlerinde açtığı "Kuşlar" ve Almanya'nın Nürnberg kentinde açtığı "Seramikten Kuşlar Cenneti" adlı sergiler, Dağıstanlı'nın Antalya ve Türkiye'yi temsil ettiği yurt dışı sergilerinden bazıları.

Aktif sinema yazarlığı yaptığı dönemde Sinema Yazarları Derneği üyesi olan ve mesleğe Antrakt Sinema Dergisi ve Sinema Gazetesi'nde başlayan Hülya Arslanbay Özyol da Negatif Dergisi'nde sinema ve kültür sanat muhabirliği yaptı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümünde eğitim gören Özyol, Atilla Dorsay ve Rekin Teksoy ile TRT 2'de sinema programı yaptı. 2002 yılından beri festivalin çeşitli departmanlarında çalışan Özyol, son 3 yıldır festivalin program yönetmeni olarak görev yapıyordu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat AKSAV'ın Yeni Başkanı Dağıstanlı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement