"ALTIN Trompet" Arda Cabaoğlu Sahnede - Son Dakika
Kültür Sanat

"ALTIN Trompet" Arda Cabaoğlu Sahnede

"ALTIN Trompet" Arda Cabaoğlu Sahnede

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın nisan ayındaki ilk konuğu, Borusan Müzik Bursu sahiplerinden biri olan trompetçi Arda Cabaoğlu.

26.03.2013 15:34

Cabaoğlu, 1 Nisan Pazartesi akşamı, Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO ile trompet için yazılmış en sevilen yapıtlardan birini seslendirecek.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, nisan ayına Trompetin altın çocuğu Arda Cabaoğlu ile başlayacak. 2008 yılında aldığı Borusan Müzik Bursu ile New York Eastman School of Music'te doktora öğrenimine başlayan, 2011 yılından bu yana ise Malmö'de trompetin yaşayan efsanesi Håkan Hardenberger'le çalışan Cabaoğlu, 1 Nisan akşamı sanat yönetmeni ve sürekli şefi Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO ile vereceği konserde baroktan klasik döneme armağan olan bu enstrüman için klasik dönemin üstadı Haydn'ın yazdığı Trompet Konçertosu'nu seslendirecek. Gecede Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Mozart'ın 12. Senfoni'si ve Mendelssohn'un 4. Senfoni'sini seslendirecek.

MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuarı'nda aldığı lisans eğitiminin ardından İTÜ MİAM'da (Müzik İleri Araştırmalar Merkezi) lisansüstü eğitimini tamamlayan Arda Cabaoğlu, 2008 yılında Borusan Müzik Bursu ile Eastman School of Music'te doktora çalışmasına başladı. 2011 yılında trompet virtüözü Håkan Hardenberger'den aldığı davet üzerine doktora çalışmasına ara veren Cabaoğlu, İsveç'te Malmö Music Akademisi'nde solistlik eğitimine devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nden İsveç'e, katıldığı müzik yarışmalarından önemli ödüllerle dönen Arda Cabaoğlu, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, MIAM Modern Music Ensemble, Grup Fanfare ve Türk Trompet Dörtlüsü (Türkiye), Eastman Wind Ensemble, Eastman Brass Guild, Eastman Philharmonia (New York, ABD), Malmö Trumpet Ensemble, Musikhögskolan Symphony Orchestra (İsveç), Frementle Chamber Orchestra (Perth, Avusturalya). Sonic Attack Contemporary Ensemble (İstanbul), Chosen Vale Trumpet Ensemble ( Massachusetts, ABD) ve Büyük Avrupa Bakır Topluluğu'nda (Mank, Avusturya) çaldı.

BİFO'nun "Altın Trompet" adlı konseri, 1 Nisan 2013 Pazartesi akşamı 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) konserlerinin biletleri tüm Biletix satış kanallarından temin edilebilir.

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI

"ALTIN TROMPET"

Tarih: 1 Nisan 2013, Pazartesi

Saat: 20.00

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Sascha Goetzel şef

Arda Cabaoğlu trompet

Program:

Mozart : 12. Senfoni, Sol Majör, K.110 (75b)

Haydn: Trompet Konçertosu, Mi bemol Majör, Hob.Vlle: 1

Mendelssohn: 4. Senfoni, La Majör, Op. 90, "İtalyan"

Bilet fiyatları:

1. Kategori: 100 TL

2. Kategori: 70 TL

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'ALTIN Trompet' Arda Cabaoğlu Sahnede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement