Ankara'da "Film Baharı" Sanatseverlerle Buluşacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Ankara'da "Film Baharı" Sanatseverlerle Buluşacak

Ankara\'da "Film Baharı" Sanatseverlerle Buluşacak

23.Ankara Uluslararası Film Festivali, 15-22 Mart tarihleri arasında başkentli sinemaseverlerle buluşacak.

07.03.2012 18:58

23. Ankara Uluslararası Film Festivali, 15- 22 Mart tarihleri arasında başkentli sinemaseverlerle buluşacak. Bu yıl "tek tipleşme" teması üzerine kurulan festivalin konuk ülkesi Mısır olacak.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfınca düzenlenen festival, basın toplantısıyla tanıtıldı. Vakıf Başkanı Oğuz Dönmez, toplantıda festivali bir kez daha Ankaralı sinemaseverlerle buluşturmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Festivalin bu yıl da renkli içeriğinin bulunduğunu ifade eden Dönmez,

"Festivalimizin 25, 50, 100 yıla kadar ulaşmasını diliyoruz" dedi. Festivalin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çankaya Belediyesinin katkılarıyla düzenlendiğini belirten Dönmez, sponsorlara da desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Festivalin Ulusal Uzun Film Koordinatörü Gürkan Büyükturan, 11 Kasım 2011'de hayata veda eden yönetmen Ömer Lütfi Akad'ın anısına festival kapsamında

"Vesikalı Yarim"in açılış filmi olarak gösterileceğini söyledi. Büyükturan, filmin başrol oyuncusu Türkan Şoray ile senaristi Safa Önal'ın da açılışta yer alacağını kaydetti.

Ulusal Uzun Film Yarışmasına bu yıl 23 filmin başvurduğunu anlatan Büyükturan, yapılan değerlendirme sonucunda 8 filmin yarışmasına karar verildiğini belirtti. Festival çerçevesinde özel gösterimlerin de yapılacağını aktaran Büyükturan, "1966'da müstehcen bulunarak, Danıştay kararıyla yasaklanan ilk film özelliğini taşıyan 'Soluk Gecenin Aşk Hikayeleri'nin, Mimar Sinan Üniversitesinin katkıları, Heper ailesinin özel izni ve desteğiyle ilk kez gösterilecek" diye konuştu.

-"Dünyada insanlar tek tip oldu"-

Festival koordinatörlerinden Ezgi Yalınalp de bu yılki temanın "tek tipleşme" olarak belirlendiğini ifade ederek, "Çünkü tüm farklılıkların törpülendiği ve zihinlerin tek tip yaşam tarzına alıştırıldığı bir dünyada yaşıyoruz. Dünyada ve Türkiye'de insanlar tek tipleşti. Özellikle tek tip bireyler yetiştirilmek isteniyor" dedi.

Festivalin konuk ülkesinin Mısır olduğunu belirten Yalınalp, festivalin 6 filmlik bir seçkiyle Mısır sokaklarının nabzını tutacağını kaydetti.

Yönetmen Robert Altman'ın filmlerinden oluşan bir seçkinin de izlenime sunulacağını aktaran Yalınalp, Altman'ın "bağımsız duruşundan" hiç taviz vermediğini, Hollywood Sineması ile de çalışmasına karşın çizgisini hiç bozmayan yapımlara imza attığını söyledi.

Yalınalp, görme ve işitme engelliler için "sesli betimleme" yöntemiyle hazırlanan filmlerin de gösterileceğini dile getirerek, Reha Erdem'in "Kaç Para Kaç", Pelin Esmer'in "11'e 10 Kala" ve Orhan Eskiköy ile Özgür Doğan'ın "İki Dil Bir Bavul" filmlerinin engelliler için sunulacağını kaydetti. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ankara'da 'Film Baharı' Sanatseverlerle Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement