ANTDOB Sahnesi Şubat Ayında Sürprizlerle Dolu - Son Dakika
Kültür Sanat

ANTDOB Sahnesi Şubat Ayında Sürprizlerle Dolu

ANTDOB Sahnesi Şubat Ayında Sürprizlerle Dolu

Antalya Devlet Opera Ve Balesi; Şubat Ayında Yeni Eserlerle Dolu, Güçlü Bir Program İle Sanatseverlerin Karşısına Çıkacak.

26.01.2011 14:47

Bu sanat sezonunda hazırladığı yeniliklerle izleyicilerin beğenisini kazanan ANTDOB , 5 Şubat'ta West Side Story müzikalinin ve 22 Şubat'ta da Güldestan balesinin prömiyerini gerçekleştirecek. ANTDOB 'un Şubat ayındaki bir diğer sürprizi ise Rusalka…. Geçtiğimiz sanat sezonunda ANTDOB'un Türkiye prömiyerini gerçekleştirdiğini Rusalka ; muhteşem hikayesi , dekoru ve güçlü görselliği ile bu ay da sanatseverlerle buluşacak.

Modern bir Romeo & Juliet hikayesi ' WEST SIDE STORY '

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin Şubat ayında gerçekleştireceği ilk prömiyer; Broadway'in ünlü müzikali West Side Story …. 5 Şubat 2011 tarihinde saat 20:00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek eser sezonun merakla beklenen yeni yapımları arasında yer alıyor. Arthur Laurents'in kitabından uyarlanan ve müziklerini Leonard Bernstein'ın yaptığı, sözleri Stephen Sondheim tarafından yazılan West Side Story müzikalinin rejisi ve koreografisi ise Mehmet Balkan'a ait. Tüm dünyada en çok izlenen müzikaller arasında yer alan West Side Story , William Shakespeare'in eseri olan Romeo ve Juliet 'in güncel bir uyarlaması… Eser 5-8-26 Şubat tarihlerinde ANTDOB sahnesinde olacak.

Göçebe bir zamanın izleri dans ve müzikle yaşıyor ' GÜLDESTAN '

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin Şubat ayında sahneleyeceği bir diğer yeni prodüksiyon ise Güldestan Balesi… Türk toplumunun kültürel geçmişini bugünün yaşamıyla modern bir şekilde bağdaştırmayı başaran eser, geçmişten bugüne izler bırakarak gelen bir yaşamı dans ve müziğin kusursuz uyumu ile izleyiciye sunuyor. Tasavvuf anlayışıyla sarmalanmış modern bir dans gösterisi olan eser , sanatseverleri göçebe bir toplumun köklerinden tutarak günümüz yaşamının içine doğru çeken bir yolculuğa çıkarıyor. 22 Şubat'ta prömiyeri gerçekleşecek eser 24 Şubat'ta da sanatseverlerin karşısında olacak.

'Kırılgan Su Perisinin Masalı ' RUSALKA

Geçtiğimiz sanat sezonunda ANTDOB'un Türkiye prömiyerini gerçekleştirdiği Rusalka da, Şubat ayında izleyici ile buluşacak eserler arasında yer alıyor. Andersen'in Küçük Deniz Kızı masalından esinlenerek yazılan ve Çek opera repertuvarının kilometre taşlarından biri olan Rusalka operası, 12-15-17 Şubat tarihlerinde Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki ANTDOB sahnesinde olacak. Aşık olduktan sonra insan olmayı arzulayan kırılgan su perisi Rusalka 'nın trajik öyküsünü konu alan eser fantastik bir dünyanın kapılarını aralıyor. Eserin dekoru , ışığı ve kostümleri ise kesinlikle görülmeye değer.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat ANTDOB Sahnesi Şubat Ayında Sürprizlerle Dolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement