Ayvalık Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

Ayvalık Kültür ve Sanat Festivali

Ayvalık Kültür ve Sanat Festivali

Ayvalık Belediyesince bu yıl 12'ncisi düzenlenen "Kültür ve Sanat Günleri", ünlü fotoğraf Sanatçısı Ara Güler'in ilçedeki bir zeytinyağı fabrikasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi ve belgesel gösterimi ile başladı.

01.09.2016 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık Belediyesince bu yıl 12'ncisi düzenlenen "Kültür ve Sanat Günleri", ünlü fotoğraf Sanatçısı Ara Güler'in ilçedeki bir zeytinyağı fabrikasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi ve belgesel gösterimi ile başladı.

Cumhuriyet Kültür Merkezinde gerçekleşen ve 9 Eylül'e kadar sürecek Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri'nin açılışında, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına, oyuncu Rasim Öztekin ve kızı oyuncu Pelin Öztekin ile Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu, belediye başkan yardımcıları Gökay Bacan, Figen Güren, belediye meclis üyeleri, çok sayıda sanatsever ile vatandaşlar katıldı.

Ara Güler'in rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı sergide, sanatçının zeytinin, zeytinyağına dönüşümüne ilişkin yolculuğunun son aşamasında eski bir zeytinyağı fabrikasında çalışanların yaşadıklarını fotoğrafladığı eserleri ilgi gördü.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, sergi sonrasında yaptığı açıklamada, 12. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri'nde önemli konukları ağırlamaktan duyulan memnuniyeti dile getirdi.

Etkinliğin 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde başlaması nedeniyle daha da anlamlı hale geldiğini ifade eden Gençer, "Ayvalık, kültür ve sanat denilince sanatçıları besleyen bir kenttir. Ayvalık'ın her köşesinde sanatın her türlü dalıyla uğraşan birilerini bulabilirsiniz. Bu yüzden de Ayvalık'ta kültür ve sanat günleri çok önemli" dedi.

Türkiye'nin ve dünyanın çok zor bir dönemden geçtiğini belirten Gençer, şunları söyledi:

"Ama biz bu sanat günlerinde yaşadığımızı, sanatın insanın ruhu için ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serebilmek için bu organizasyonu hazırladık. Geçen yıl yapmamıştık ama bu kadar sıkıntılı günlerimize rağmen sanattan vazgeçmeyelim istedik. 'Sanat insanın ruhudur, insanı besler. Belkide bu ülke sanatçılardan gelecek mesajlarla kurtulacaktır' diye düşünerek bu organizasyonu hazırladık ve inşallah devam edeceğiz."

Gençer'in konuşmasının ardından, Ara Güler için hazırlanan belgesel izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.

Ferhan Şensoy'dan İsmail Dümbüllü'nün kavuğunu devralan oyuncu Rasim Öztekin, belgesel gösteriminin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ara Güler'in sergisi için 'iki muhteşemin birleşmesi' nitelemesinde bulundu.

Ara Güler'in muhteşem deklanşörü ile Ayvalık'ın eski bir zeytinyağı fabrikasının bütünleştiğini belirten Öztekin, "Bu fabrika Ayvalık'ın en önemli zeytinyağı üreticisi Ziya Şansal'a ait. Fotoğraflardakiler de hep tanıdık simalar. Ülkemizin içinden geçtiği bu kara günlerde, böylesi güzel şeyler insanın içine biraz ferahlık ve umut geliyor. Bu yüzden de inşallah bu tür etkinlikler çoğalır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ayvalık Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement