Baksılı çocukların eserleri Comtemporary İstanbul'da sergilenecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Baksılı çocukların eserleri Comtemporary İstanbul'da sergilenecek

Baksılı çocukların eserleri Comtemporary İstanbul\'da sergilenecek

ABDULKADİR NİŞANCI - Bayburt'un Bayraktar (Baksı) köyünde, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan tarafından kurulan Baksı Müzesi'nde düzenlenen 1. Çocuk Sanat Şenliği'nde başarılı bulunan eserler, C...

05.11.2013 11:21

ABDULKADİR NİŞANCI - Bayburt'un Bayraktar (Baksı) köyünde, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan tarafından kurulan Baksı Müzesi'nde düzenlenen 1. Çocuk Sanat Şenliği'nde başarılı bulunan eserler, Comtemporary İstanbul'da sergilenecek.

Baksı Müzesi kurucusu ressam Prof. Dr. Koçan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7- 10 Kasım 2013 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek uluslararası fuarda, Baksı'daki 1. Çocuk Sanat Şenliği'nde başarılı olan 15 çocuğun eserlerinin sergileneceğini, bunun kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Çalışmayı Comtemporary İstanbul'un sponsorlarından Yıldız Holding ile yürüttüklerini ifade eden Koçan, "Yıldız Holding ile bir çalışma başlattık. Bu kapsamda Comtemporary İstanbul fuarına buradaki 15 çocuğumuzu ve yaptıkları işleri götürüyoruz. Onlar hem o uluslararası boyuttaki sanat fuarını gezecek görecekler, bilgileri, görgüleri artacak hem de orada çocuk atölyesindeki çocuklarla çalışmalar yapacaklar. Böylece yeni ilişkiler kuracağız ve festival sırasında bizim yaz akademisi, yetenek akademisinin workshopu sırasında da İstanbul'dan seçeceğimiz öğrenciler Baksı'ya gelecek. Böylece karşılıklı ilişki başlayacak" dedi.

-Öğrencilere burs

Baksı Kültür Sanat Vakfı'nın bu yıl önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Koçan, şöyle devam etti:

"Çalışmalarımızın en önemlilerinden biri de öğrencilerimize ve gençlerimize yönelik olanlardır. Bu çalışma kapsamında Bayburt ölçeğinde okullarda resim yarışması düzenledik. Yarışma sonunda burada bir workshop yaptık ve 15 öğrenciye burs verdik. Bunu bir yetenekler akademisine dönüştürmeyi düşünüyoruz. Bu açıdan bu yılın en önemli adımlarından biri öğrencilerimize, gençlerimize yönelik çalışmalardır. Bu çalışmanın perspektifi giderek genişliyor. Biz bir yıllık diye başlıyoruz burslara, eğer öğrenci çalışmaya devam ederse üniversiteye kadar onu destekleyeceğiz ve belkide üniversite sonuna kadar okutacağız. Hatta gerekirse yabancı okullarda da okutacağız diye bir kararlılığımız var."

Prof. Dr. Koçan, bu yıl başlattıkları çocuk sanat şenliği ile "Yetenek Akademisi"nin temellerinin atıldığını da belirterek, "2014'de bu projeyi daha da geliştireceğiz ve belki sınırlarını daha genişleteceğiz. Bayburt'tan Gümüşhane, Erzurum, Erzincan ve Karadeniz'e doğru bu alana doğru yayılacağız. Muhtemelen de bu projeyi yine Yıldız Holding ile birlikte yürüteceğiz" diye konuştu.

-Prof. Dr. Hüsamettin Koçan röp

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Baksılı çocukların eserleri Comtemporary İstanbul'da sergilenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement