Balıkesir'de Kuvay-i Milliye Meclisi kuruldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Balıkesir'de Kuvay-i Milliye Meclisi kuruldu

Balıkesir'de Kuvay-i Milliye Meclisi kuruldu Balıkesir Kent Konseyi çatısı altında, Kuvayı Milliye Meclisi kuruldu.

21.12.2021 16:27  Güncelleme: 20:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de Kuvay-i Milliye Meclisi kuruldu

BALIKESİR - Balıkesir Kent Konseyi çatısı altında, Kuvayı Milliye Meclisi kuruldu. Balıkesir'in, milli mücadele yıllarında gösterdiği kahramanlıkların İstiklal Madalyasıyla taçlanması amacıyla çalışmalarını gerçekleştirecek meclisin temsilciliğine Tahir Korucuoğulları seçildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Kent Konseyi iş birliğinde "Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir" paneli gerçekleştirilerek ardından da Balıkesir Kent Konseyi Kuvayı Milliye Meclisi Olağan Genel Kurulu yapıldı. Prof. Dr. Zeki Çevik'in moderatörlüğünde; Araştırmacı-Yazar Aydın Ayhan, Yönetmen Özhan Eren, Prof. Dr. Adnan Sofuoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı panele, Balıkesir Kent Konseyi üyeleri büyük ilgi gösterdi. Panelin ardından gerçekleştirilen Kuvayı Milliye Meclisi Olağan Genel Kurulu sonucunda kurulan Meclis; Balıkesir'in milli mücadele yıllarında gösterdiği kahramanca direnişini, milli mücadele duruşunu, tarihini araştıracak ve tanıtacak. Kuvayı Milliye Meclisi, şehrin tüm dinamikleriyle birlikte hareket ederek İstiklal Madalyası alınması konusunda da karalılıkla çalışmalarını gerçekleştirecek.

"Balıkesir'e en büyük mührü vuracak"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, panelde anlatılan bilgilerin çok verimli olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"Balıkesir Kent Konseyi'ni; şehri her yönüyle değerlendiren, ihtiyaçlarını, birikimlerini tespit eden, bir analizle de bunu sonuca dönüştüren bir unsur olarak görüyoruz. Kuvayı Milliye Meclisimiz, Balıkesir'e en büyük mührü vuracak. Kuvayı Milliye hareketinin başlangıcını ve sonucunu çok iyi anlatan bir şehiriz. Kuvayı Milliye aslında Türkiye Cumhuriyeti'nin başlangıcı misakı milli sınırlarımız içerisinde yaşamaya devam etmemiz ve bir millet olarak kalmamızın ana unsuru. Kuvayı Milliye Meclisi organlarıyla beraber Kent Konseyimiz bu Kuvayı Milliye aşkıyla bizim yaptığımız her çalışmayı neticelendirecek ve İstiklal Madalyası ile sonuçlandıracak."

"Balıkesir'e en yakışan meclis"

Kuvayı Milliye Meclisi kurulması kararının süreçleri hakkında bilgiler veren Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı "Balıkesir Kent Konseyi Genel Kurulu'nda meclislerin kurulmasıyla ilgili bir karar aldık. Türkiye'deki Kent Konseylerinden farklı iki kararımız var. Bir tanesi Türkiye'de bir gelenek halinde kabul edilmiş Engelli Meclisi yerine Engelsiz Şehir Balıkesir Meclisi, bir diğeri de Balıkesir'e yakışacak olan en doğru meclis, Kuvayı Milliye Meclisi önerisiydi, Genel Kurul kararı olarak kabul edildi. Yönergesi hazırlanarak Genel Kurul tarafından kabul edildi. Kuvayı Milliye Meclisimizi oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Kuvayı Milliye Meclisi'nin 45 kişilik Yürütme Kurulu Üyeleri belirlenerek oy birliğiyle seçildi. Ardından Kuvayı Milliye Meclisi Temsilcisi olarak; Tahir Korucuoğulları, yardımcılığına ise; Mustafa Öğe ile Recep Sabit seçildi.

Korucuoğulları, "İstiklal madalyası'nı alacağız"

Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir'in, Türk Milli Mücadelesindeki yerinin ve öneminin farkında olduğunu ve yapacak çok iş olduğunu söyleyen Balıkesir Türk Ocakları Başkanı Tahir Korucuoğulları, Kuvayı Milliye Meclisi Temsilciliğine seçilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek teşekkür etti. Korucuoğulları "Hep birlikte yapacağız, Balıkesir hepimizin. En önemli konularımızdan bir tanesi İstiklal Madalyası, bu meseleyi mutlaka çözeceğiz. Tüm bunları hep birlikte yapacağız, bugün ben varsam yarın bir başkası olacak bu meclisler ve yürütme kurulları hiç birimizin değil ama Balıkesir hepimizin. Yapılması gereken ne varsa birlikte yapacağız, lütfen bizden desteğinizi esirgemeyin." dedi.

Çalışma grupları belirlendi

Sonrasında ise çalışma grupları belirlenerek temsilci seçimleri yapıldı. Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir Araştırma ve Geliştirme Çalışma Grubu Temsilciliğine Saadettin Akbaba, Basın, Yayın ve Tanıtım Çalışma Grubu Temsilciliğine Ali Anıl Deveci, Tarih, Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Temsilciliğine Recep Sabit, Eğitim Çalışma Grubu Temsilciliğine Yılmaz Karahan ve Kuvayı Milliye Haftası Çalışma Grubu Temsilciliğine de Şükrü Bakır seçildi.

Ülke çapında çalışmalar yapılacak

Kuvayı Milliye Meclisi'nde Balıkesir'in; Milli Mücadele duruşu ve tarihine dair araştırma ve geliştirme çalışmaları yapılacak, Balıkesir'in İstiklal Madalyasıyla taçlandırılması amacıyla yürütülen çalışmalar desteklenecek, Kuvayı Milliye kahramanlarının adı duyurulacak. 102 yıl önce gerçekleştirilen Okuma Yurdu toplantıları ile Alaca Mescit toplantılarının ve Milli Mücadele döneminde Balıkesir'de gerçekleştirilen 5 kongrede alınan kararlardan hareketle Balıkesir'in Cumhuriyet'in ilanı safhasındaki konumu ve önemi hakkında ülke çapında çalışmalar da yapacak olan Kuvayı Milliye Meclisi; Alaca Mescit'te Kuvayı Milliye direnişlerini örgütleyen 41 bayrak adam hakkında da tanıtıcı çalışmalar yapacak.

Programa, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın yanı sıra; AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı, siyasi parti, oda, dernek ve STK'ların temsilcileri ile Kent Konseyi Üyeleri katıldı.

Balıkesir\'de Kuvay-i Milliye Meclisi kuruldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Balıkesir'de Kuvay-i Milliye Meclisi kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da deprem sonrası restore edilen Hünkar Mescidi ibadete açıldı
    14:57 Hatay'da deprem sonrası restore edilen Hünkar Mescidi ibadete açıldı

    Hatay'da 6 Şubat 2023'teki depremlerde hasar alan ve gerçekleştirilen restorasyon sonrası ibadete açılan Hünkar Mescidi'nde cuma namazı kılındı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen mescit, bugün kılınan cuma namazıyla ibadete açıldı. Vali Mustafa Masatlı de yeniden ibadete açılan mescitte, vatandaşlarla cuma namazını kıldı. Depremlerde zarar gören diğer tarihi yapılarla ilgili de restorasyonun devam ettiğini vurgulayan Masatlı, Ramazan Bayramı'nda da Sarımiye Camisi'ni ibadete açmayı planladıklarını söyledi.

  • Malazgirt'te Kütüphane Haftası etkinlikleri düzenlendi
    13:59 Malazgirt'te Kütüphane Haftası etkinlikleri düzenlendi

    Malazgirt Fen Lisesi ve Malazgirt Kütüphane Müdürlüğü tarafından ilçede Kütüphane Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. Malazgirt Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Malazgirt Halk Kütüphanesi Müdürü Takyettin Taş, kütüphanelerin insana pozitif enerji verdiğini belirtti. Programda kütüphanesinde en çok kitap okuyanlara ödüller verildi.

  • Kayseri'de Gön Han'ın içinde Pastırma-Sucuk Atölyesi ve Müzesi açılıyor
    13:57 Kayseri'de Gön Han'ın içinde Pastırma-Sucuk Atölyesi ve Müzesi açılıyor

    Kayseri'de restorasyonu tamamlanmak üzere olan Gön Han'ın içinde Pastırma-Sucuk Atölyesi ve Müzesi hayata geçirilecek. Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, geleneksel lezzetlerin yaşatılması ve tanıtılması için güzel bir proje hazırladıklarını ifade etti. Proje kapsamında, Kayseri pastırması ve sucuğun yapımı öğretilecek, tadımlar yapılacak ve çocuklara da bu kültür aktarılacak.

  • Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığına bağlı müzelerin açılış saatleri değişti
    13:57 Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığına bağlı müzelerin açılış saatleri değişti

    Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığına bağlı müzeler, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile Ramazan Bayramı dolayısıyla belirlenen tarihlerde saat 13.00'te açılacak. Başkanlığa bağlı müzelerin açılış saatlerinde değişikliğe gidildiği belirtildi.

  • İDOB, Atatürk Kültür Merkezi'nde Carmen operasını sahneleyecek
    13:45 İDOB, Atatürk Kültür Merkezi'nde Carmen operasını sahneleyecek

    İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), Fransız besteci Georges Bizet'nin Carmen operasını 3, 6, 13 ve 18 Nisan'da Atatürk Kültür Merkezi'nde sahneleyecek. Carmen, dünya genelinde en çok sahnelenen opera eserlerinden biri olup, 1875'te Paris'te ilk sahnelendiğinde eleştirilere maruz kalmıştır. İDOB'un sahneleyeceği eserde Carmen'i Aylin Ateş ve Nesrin Gönüldağ, Don Jose'yi Ali Murat Erengül ve Efe Kışlalı, Escamillo'yu Caner Akgün ve Murat Güney canlandıracak.

  • Hatay'ın Defne ilçesinde bir evin bahçesinde lahit bulundu
    13:29 Hatay'ın Defne ilçesinde bir evin bahçesinde lahit bulundu

    Hatay'ın Defne ilçesinde, Fevzi M'ye ait bir evin bahçesinde yapılan elektrik altyapısı çalışması sırasında lahit bulundu. Durum jandarmaya bildirildi ve lahit, Hatay Müze Müdürlüğüne incelenmek üzere götürüldü.

  • Hatay'da Yapılan Kazı Çalışmasında Lahit Bulundu
    13:24 Hatay'da Yapılan Kazı Çalışmasında Lahit Bulundu

    Hatay'ın Defne ilçesinde elektrik kablo tesisatının yenilenmesi esnasında yapılan kazı çalışmasında ortaya çıkan lahit, Hatay Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı. Lahit üzerinde mitolojik objeler bulunuyor.

  • Kıbrıs'ın Gönül Dili: Kıbrıs İlahileri Konseri Lefkoşa'da Gerçekleştirildi
    13:21 Kıbrıs'ın Gönül Dili: Kıbrıs İlahileri Konseri Lefkoşa'da Gerçekleştirildi

    Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Kıbrıs'ın Gönül Dili: Kıbrıs İlahileri' konseri, Lefkoşa'da gerçekleştirildi. Konserde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kültürel mirası olan Kıbrıs ilahileri, Ahmet Özhan ve ekibi tarafından seslendirildi. KKTC Meclis Başkanı, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi ve çok sayıda dinleyici de konserde yer aldı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Bulut ve İbrahim Sadri'yi Diyarbakırlılarla buluşturdu
    13:12 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Bulut ve İbrahim Sadri'yi Diyarbakırlılarla buluşturdu

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayına özel hazırladığı kültür ve sanat takvimi kapsamında ilahiyatçı yazar Ahmet Bulut ve şair İbrahim Sadri'yi Diyarbakırlılarla buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Bulut, namaz üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi ve İbrahim Sadri de sevilen şiirlerini seslendirdi. Program, plaket takdimi ile sona erdi.


Advertisement