Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ankara Devlet ve Opera Balesi bu akşam, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) da yarın akşam konser verecek.

29.10.2015 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ankara Devlet ve Opera Balesi bu akşam, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) da yarın akşam konser verecek.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, CSO, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla şef Orhun Orhon yönetiminde Cumhuriyet Bayramı konseri verecek. Konser, yarın 20.00'de CSO Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Selçuk Balcı bu akşam, Sertap Erener yarın, Selami Şahin de 31 Ekim Cumartesi günü Ankara Jolly Joker'de hayranlarıyla buluşacak.

Flamenko Topluluğu Calo Flamenco, "9. Uluslararası Ankara Flamenko Festivali" kapsamında yarın akşam Nesibe Aydın Sanat Akademisi'nde sahne alacak.

Ünlü Alman piyanist, besteci ve orkestra şefi Christian Zacharias, ilk defa Ankara Piyano Festivali kapsamında 4 Kasım Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nda başkentlilerle buluşacak.

Piyanist Ayşe Deniz Gökçin de "Müze'de Müzik - Salı Konserleri" etkinlikleri kapsamında 3 Kasım'da Erimtan Müzesi Konser Salonu'nda konser verecek.

Çanakkale Savaşı'nın 100. yıl dönümünde Bilkent Senfoni Orkestrasınca (BSO) hayata geçirilen ve dünya prömiyeri nisan ayında İstanbul'da yapılan "Bizim Evlatlarımız-Çanakkale" eseri, bu defa Ankaralılarla buluşacak.

Truva'dan Birinci Dünya Savaşı'na, askerlerin anıları ve mektuplarından Avustralyalıların ziyaretlerine, farklı temaların bütünlük içinde ele alındığı eserde yedi bestecinin yazdığı bölümler ortak mesajda birleşiyor. Şef Matthew Coorey yönetimindeki konser, 2 Kasım'da BSO'da sanatseverlerle buluşacak.

Opera ve bale

Ankara Devlet Opera ve Balesinin (ADOB) Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlediği "Kurtuluş/Cumhuriyet Konseri", bu akşam ücretsiz olarak Opera Sahnesi'nde başkentlilerle buluşacak.

Osmanlı'nın 700. yılı dolayısıyla klasik Türk müziği üzerine iki perdelik tasarlanan "Harem" balesi, "Saraydaki iktidar mücadelesi ve birbiriyle savaşan güçlerin eylemleriyle yazgıları belirlenen kadınların entrikalarını" anlatıyor. Reji ve koreografisi Merih Çimenciler, dekor ve kostümleri Alexander Vasilliev tarafından hazırlanan eser, 31 Ekim Cumartesi günü Opera Sahnesi'nde sahnelenecek.

Trakya yöresine ait "Arda Boyları" türküsünden yola çıkılarak hazırlanan "Arda Boyları" modern dans gösterisi,  aynı gün Opera Sahnesi'nde başkentlilerle buluşacak.

ADOB, koreografisini Yener Turan'ın, yönetmenliğini Selman Ada'nın yaptığı sezon açılış gösterisiyle, 3-4 Kasım'da Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle bir araya gelecek.

Tiyatro

Anton Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun çevirdiği "Vanya Dayı" bu akşam, yarın ve 31 Ekim'de; Özcan Özer'in yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği "Son Tango" ise bugün, yarın, 3-4 Kasım'da Akün Sahnesi'nde; Volkan Benli'nin yönettiği "Nalınlar" bu akşam, yarın ve 31 Ekim'de; Şirin Aktemur'un yazdığı, Umut Toprak'ın yönettiği "Neşe, Dert, Aşk" 3-4 Kasım Altındağ Tiyatrosu'nda; Tufan Gündüz'ün yazdığı, Adnan Erbaş'ın yönettiği "Bir İnce Sızı Nisan 1915" bu akşam, yarın ve 31 Ekim'de; William Shakespeare'in yazdığı, Orhan Burian'ın çevirdiği " Macbeth" 3-4 Kasım'da Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Uğur Saatçi'nin yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği "Yeşilçam" bu akşam, yarın ve 31 Ekim'de; Melih Cevdet Anday'ın yazdığı, Servet Aybar'ın yönettiği "Müfettişler" 3-4 Kasım'da Küçük Tiyatro'da; Pedro Bloch'un yazdığı, Lütfi Ay ve Tarın Levendoğlu'nun çevirdiği, Yurdaer Okur'un yönettiği "Euridice'nin Elleri" bu akşam, yarın ve 31 Ekim'de; Anton Çehov'un yazdığı, Yılmaz Gruda'nın çevirdiği ve Aclan Büyüktürkoğlu'nun yönettiği "Kuğu'nun Şarkısı 'Bir Evlenme Teklifi" 3-4 Kasım'da Oda Tiyatrosu'nda tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

Hüseyin Alp Tahmaz'ın yazdığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği "İyiyim" 3 Kasım'da Stüdyo Sahne'de; Patrick Süskind'in yazdığı, Hale Kuntay'ın çevirdiği, Metin Belgin'in yönettiği "Kontrabas" bu akşam, yarın ve 31 Ekim'de Ziraat Sahnesi'nde; Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" bu akşam ve 31 Ekim'de; Nuri Pakdil'in yazdığı, Murat Demirbaş'ın yönettiği "Umut"  4 Kasım'da İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde; Jordi Galceran'ın yazdığı, Sinan Pekinton'un yönettiği "Grönholm Metodu" bu akşam, yarın, 31 Ekim, 3-4 Kasım'da Şinasi Sahnesi'nde sahnelenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement