Bol Ödüllü Leyla'nın Evi Ve Muhteşem Kadrolu Çelik Manolylar - Son Dakika
Kültür Sanat

Bol Ödüllü Leyla'nın Evi Ve Muhteşem Kadrolu Çelik Manolylar

Bol Ödüllü Leyla\'nın Evi Ve Muhteşem Kadrolu Çelik Manolylar

Tiyatrokare'nin dev prodüksiyonu "Leyla'nın Evi" ve muhteşem kadrosuyla "Çelik Manolyalar" genel istek üzerine son kez İzmir'de.

13.04.2011 08:37  Güncelleme: 08:38

Tiyatrokare'nin devprodüksiyonu 'Leyla'nın Evi" İzmir Turnesi'nde seyircisiyle buluşuyor. En son Aralık ayında İzmirli tiyatro severlerle buluşan ve salonları hınca hınç dolduran oyun 12 Nisan Salı Muğla'da, 13 Nisan Çarşamba Denizli'de, 14 Nisan Perşembe Aydın'da, 15 Nisan Cuma İzmir ve 16 Nisan Cumartesi Urla'da tarihlerinde yoğun talep üzerine tekrar İzmir ve çevre illerde turneye çıkıyor.

12 Nisan Salı Muğla Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde saat:20.30'da, 13 Nisan Çarşamba saat:20.30'da Denizli EGS Kongre Kültür Merkezi'nde, 14 Nisan'da Aydın Şükran Güngör Tiyatro Slonu'nda saat:20.00'de, 15 Nisan Cuma saat:20.30'da İZmir'de Konak Atatürk Gösteri MErkezi'nde, 16 Nisan Cumartesi saat:20.30'da URla Hakan Çeken Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

Zülfü Livaneli'nin kaleminden tiyatroya uyarlanan, kitabı 60 baskı yapan "Leyla'nın Evi" muhteşem dekoru, müzikleri ve sinematografik kurgusuyla sezonun en iddialı yapımları arasında olmasının yanı sıra Ayça Valıer'e performasıyla Vasfi Rıza ödülü ve Afife Jale adaylığı getirdi.

Oyunculuklarıyla ve rejisiyle herkesin övgüsünü kazanan "Leyla'nın Evi"nde, Nedim Saban yönetmenliğinde, Celile Toyon, Ayça Varlıer, Nuri Gökaşan, Volkan Severcan, Haktan Pak, Melda Gür, Ethel Mulinas ve Meral Asiltürk yer alıyor.

"Çelik Manolyalar" Da Son Kez İzmir'de !!!

80'lerde unutulmaz bir filme de dönüşen başrollerinde Julia Roberts, Shirley Maclaine gibi Hollywood'un ünlü isimlerinin paylaştığı oyunun Nedim Saban tarafından tiyatroya uyarlanan versiyonunda Şenay Gürler, Suna Keskin, Oya İnci, Suzan Aksoy, Dicle Alkan, Nilay Duru türk çelik manolyalarını canlandırıyor.

14 Nisan Perşembe günü saat: 20.00'de Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde saat: 20.00'da sahnelenecek olan oyun bir kuaför salonunda hayata direnen kadınların mücadelesini anlatıyor. Aslında çelik yüreklerle savaşırken, manolya gibi solan bu kadınlar, dış görünüşlerinde hiçbir şeye aldırmıyor gibi görünüp, süslenip, düğün hazırlığı yaparlarken, içlerinde hastalık, ölüm, yaşam mücadelesi veriyorlar.

Geniş bir seyirci kitlesine hitap eden, bazen kahkahalar, bazen de göz yaşları vaad eden duygu yüklü oyun, 80'lerin rüzgarını yakalayan dekor ve kostümleriyle de dikkat çekiyor. Her yaş grubundan kadının kendinden bir şey bulacağı "Çelik Manolyalar", erkeklere de kadınların nelere göğüs gerdiklerini, çarpıcı bir anlatımla ele alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Bol Ödüllü Leyla'nın Evi Ve Muhteşem Kadrolu Çelik Manolylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement