Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa\'da Kültür Sanat

BDT, "Aklı Olan Durmaz", "Aşk Bir Şey Değildir" ve "Sırça Köşk" oyunlarını sahneleyecek.

20.02.2014 10:20

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Aklı Olan Durmaz", "Aşk Bir Şey Değildir" ve "Sırça Köşk" oyunlarını sahneleyecek.

Kerem Kobanbay'ın yazdığı, Ömer Naci Topcu'nun yönettiği "Aklı Olan Durmaz" oyununun, dekor tasarımını Aytuğ Dereli, kostüm tasarımını İnci Kangal, ışık tasarımını da Ali Karaman yapıyor.

Harun Türköz, Emre Işık ve Arzu Özyürekin'in bulunduğu 19 kişinin rol aldığı oyunda, topluma uyum sağlayamayanların dünyasından, anlamsızca toplumu yönlendiren kurallar dizisi eleştiriliyor. Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın 20.00'de, cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00'de izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Şahin Örgel'in yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya'nın yönettiği "Aşk Bir Şey Değildir" oyununun dekor tasarımını Ufuk Üsterman, kostüm tasarımını Ceren Karahan, ışık tasarımını da Yüksel Aymaz yapıyor. "Nihal" karakterini Ecehan Şarman Çetinkaya'nın, "Tekin" karakterini de Ali Volkan Çetinkaya'nın canlandırdığı oyunda, evli bir çift odağında kadın-erkek ilişkileri anlatılıyor. Oyun, bugün, yarın ve 22 Şubat'ta 18.00'den itibaren Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Ülker Köksal'ın yazdığı "Sırça Köşk" oyununun yönetmenliğini, Harun Türköz üstleniyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Mehmet Yaşayan'ın yaptığı oyunda, Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak, Hayati Özen ve Derya Gümral'ın da bulunduğu 21 kişi rol alıyor.

Keloğlan, Karagöz, Hacivat, Nasreddin Hoca gibi kahramanların canlandırıldığı oyunda, Balpınar köylülerinin, Sırça Köşk'teki devden, Keloğlan ve arkadaşlarının yardımıyla nasıl kurtulduğu şarkı, şenlik ve danslarla anlatılıyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 23 ve 25 Şubat saat 14.00'te sahneye konulacak.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu ise Tarık Buğra'nın yazdığı, Mustafa Sekmen'in yönettiği "Osmancık" oyununu sahneleyecek.

Oyunun dekor ve kostüm tasarımını Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımını Zeynel Işık yapıyor. 36 kişinin rol aldığı oyun, Osman Gazi'nin tarih sahnesine çıkışını ve Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu konu alıyor. Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 22 Şubat'ta ise saat 14.00'te sahneye konulacak.

Şehir Tiyatrosu ayrıca Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın kaleme aldığı, Ayşegül Çelik Şahin'in uyarlamasıyla Ertan Akman'ın yönettiği "Kaynanam Nasıl Kudurdu" oyununu da sahneliyor. Geçkin yaşına rağmen bambaşka bir hayatın peşinde sürüklenen dul kadının yaşamının komik bir dille anlatıldığı oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde 25 Şubat'ta saat 20.00'de sahnelenecek. - Bursa

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement