Bütün yönleriyle Birinci Dünya Savaşı ve Osmanlı İmparatorluğu - Son Dakika
Kültür Sanat

Bütün yönleriyle Birinci Dünya Savaşı ve Osmanlı İmparatorluğu

Bütün yönleriyle Birinci Dünya Savaşı ve Osmanlı İmparatorluğu

Usta gazeteci Tevfik Yener'den Birinci Dünya Savaşı'nı ve Osmanlı İmparatorluğu'nu mercek altına alan bir tarih çalışması.

05.05.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Cepheleri, savaşın bilinmeyenleri ve her yönüyle dünya haritasını değiştiren bir savaşın gerçek tarihi… Çanakkale, Galiçya, Hicaz, Irak, Suriye, Kafkasya ve Sarıkamış cepheleri. Birinci Dünya Savaşı ve Osmanlı İmparatorluğu İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlandı.

Bütün dünyayı büyük bir girdap gibi içine çeken bir savaş. Gizli anlaşmalar, seçilen taraflar, kazanma hırsı, dost görünen düşmanlar, sayısız cephe, milyonlarca kayıp, yeniden şekillenen bir dünya. 1914-1918 yılları arasında yaşanan Birinci Dünya Savaşı…

Tevfik Yener, Birinci Dünya Savaşı'na dair yazılmış tüm tarih kitaplarından farklı bir şekilde –bir araştırmacı-gazeteci gözüyle– Osmanlı İmparatorluğu'nun son 10 yılından başlayarak dönemin siyasi durumunu; Avrupa'nın büyük ülkelerinin çıkar uğruna birbirleriyle nasıl anlaşmalara vardıklarını; ancak küçük bir savaşa neden olabilecek bir olayın 4 yıl süren bir savaş, milyonlarca kayıp ve değişen dünya haritasıyla sonuçlanışını; etkileri on yıllarca sürecek, güç dengelerini tamamen değiştiren siyasi tuzakları belgeleriyle irdeliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Bütün yönleriyle Birinci Dünya Savaşı ve Osmanlı İmparatorluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement