Büyük Şehir Gerçekleri Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Büyük Şehir Gerçekleri Sergisi

Büyük Şehir Gerçekleri Sergisi

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, Ozan Adam'ın kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

08.02.2013 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi'nde Büyük Şehir Gerçekleri

Sanatçının dünya megapolleri üzerine bakışını konu alan işler, büyük şehirlerde yaşanan sorunlara çarpıcı bir gözle mercek tutuyor. 9 Şubat-30 Mart tarihlerinde görülebilecek sergi aynı zamanda Şekerbank'ın 7 şehirdeki 8 şubesinde,özel tasarlanan monitörler aracılığıyla 24 saat izlenebilecek.

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi'nde 9 Şubat-30 Mart tarihleri arasında Ozan Adam'ın video çalışmaları sanatseverlerle buluşuyor. Ali Akay'ın küratörlüğünde gerçekleşen sergi, dünya megapollerinden yola çıkarak büyük şehirlerde yaşanan sorunlara bakıyor. Sanatçı yapıtlarında, kendi karakteristik özellikleri olan şehirlerin sorunlarının birbirlerine tıpatıp benzerliğini ortaya koyuyor.

Şehirler farklı, sorunlar benzer

Sanatçının yapıtlarında New York, Halle, Antakya gibi farklı coğrafyaların büyük şehirleri üzerine geliştirilen bakış, benzer sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu düşündürüyor. Günümüzde megapollere akan yığınların getirdiği problemlerle şehrin gitgide yaşanmazlık koşulları göstermesi, umutların daralması pesimist göstergelerle sunuluyor. Büyük şehirlerdeki ekosistemin çöküşü ve beraberinde gelen sorunlar gözler önüne seriliyor.

Bir istisna olarak İkiz Kuleler'in yıkılışı

Bir istisna olarak New York'ta bulunduğu sırada meydana gelen İkiz Kuleler'in yıkılışını kendi kamerasından ele alıyor Ozan Adam. Diğer şehirlerdekinden farklı, bu sefer sadece tek bir olay olarak nitelendirilebilecek bir anı görüntülüyor. İmajların üzerinden geçen kelimeler sanatçınıno andaki olayın üzerine sonradan geliştirdiği düşünceleri aktarıyor izleyicilere… Sanatçı, gözüyle gördüklerini, kamerası aracılığı ile aktarırken, görüntünün üzerinde akan sözcüklerle de anı anlamlandırmamıza olanak tanıyor.

Ozan Adam, video çalışmalarıyla sanatseverleri yaşadığı çevreye yeniden başka bir gözle bakmaya davet ederken 30 Mart'a kadar Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi'nde New York'tan, Halle'ye ve Antakya'ya uzanan geniş bir perspektif sunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Büyük Şehir Gerçekleri Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement