Çanakkale Yolun Sonu Afişi Yayınlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

Çanakkale Yolun Sonu Afişi Yayınlandı

Çanakkale Yolun Sonu Afişi Yayınlandı

Merakla beklenen "Çanakkale Yolun Sonu" filminin Fragmanı ve Afişi yayınlandı!

13.02.2013 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prodüksiyon bütçesiyle son dönemlerin en pahalı filmi olan, ön hazırlığı ve çekimleri iki yıl süren "Çanakkale Yolun Sonu" filminin fragmanı ve afişi izleyicisiyle buluşuyor.

Genel Yönetmenliğini Serdar Akar'ın, yönetmenliğini Kemal Uzun'un üstlendiği "Çanakkale: Yolun Sonu" filminin fragmanı ve afişi tamamlandı. Film, başta Almanya, İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, İsviçre, Azerbaycan olmak üzere 25 ülkeyle aynı anda, Şehitleri Anma Haftası da olan 15 Mart'ta vizyona giriyor. Hollywood çekim tekniğiyle görsel efektlerinin hazırlandığı filmin başrollerini Kurtlar Vadisi dizisin fenomen karakteri Gürkan Uygun, Umut Kurt, Berrak Tüzünataç, İngiliz oyuncular Stephen Chance, Ben Warwick ve Mahir Günşıray paylaşıyor.

Çanakkale Savaşı'nda kullanılan gerçek silahlar gün yüzüne çıktı…

Genelkurmay Başkanlığının doğrudan desteklediği ve askeri danışmanlar gözetiminde çekilen Çanakkale Yolun Sonu filmi için silahlı kuvvetler arşivlerinde korunan ve Çanakkale Savaşına ait o dönemde kullanılmış orijinal silahlar, 98 yıl sonra gün yüzüne çıkarıldı. Çanakkale Savaşını en gerçekçi biçimde beyaz perdeye yansıtan film için bu çok özel ağır makineli tüfekler çalışır hale getirilerek filmde kullanıldı.

Rekor bütçesiyle son dönemlerin en pahalı filmi olan "Çanakkale Yolun Sonu" filmi için tarih danışmanları eşliğinde Çanakkale'nin Ezine ilçesinde 4000 metrekarelik bir alana Anzak Koyu birebir yeniden inşa edildi. Sadece ön hazırlık süreci 2 yıl süren filmde kullanılan tüm savaş mühimmatları ve filikalar, filmin tarihi dokusunu oluşturabilmek için özel olarak üretildi.

Çanakkale Cephesinde, İngiliz ve Anzak askerlerinin korkulu rüyası Keskin Nişancı Onbaşı Muhsin'i canlandıran Gürkan Uygun filmde 1'nci Dünya Savaşında Osmanlı Ordusunun keskin nişancılarının kullandığı Rus yapımı Mossin-Nagant keskin nişancı tüfeğini kullandı ve Ankara Mamak'ta bulunan Askeri Keskin Nişancı Eğitim Merkezi (AKNEP)'te bulunan uzman keskin nişancı eğitmenler tarafından özel askeri eğitim aldı.

KÜNYE ve SİNOPSİS

YAPIM ŞİRKETİ : TT FİLM

YÖNETMEN : SERDAR AKAR/KEMAL UZUN

YAPIMCI : TOLGA AYDIN

SENARYO&HİKAYE:ALPHAN DİKMEN/BAŞAK ANGİGÜN

İDARİ YAPIMCI : SEDA ÖZKARACA

GÖRÜNTÜ YÖN. : METE ŞENER

YARD YÖN. : AHMET KARAMAN

KURGU : MUSTAFA PREŞEVA

SANAT YÖN. : EROL TAŞTAN

KOSTÜM : SONAY ORTUĞ

SÜRE : 108 DK.

TÜRÜ : SAVAŞ, DRAM

VİZYON TARİHİ : 15 MART 2013

ÇEKİM YERİ : ÇANAKKALE

OYUNCULAR : Gürkan Uygun (Muhsin), Umut Kurt (Hasan), Berrak Tüzünataç (Behice), Stephen Chance (Binbaşı Steward), Ben Warwıck ( Wıllıam Eagle), Mahir Günşıray (Binbaşı Ahmet Salim), Fikret Yıldırım Urağ (İbrahim Adil), Emir Çiçek (Enver Çavuş), Memetcan Diper (Eyüp-Kocadereli), İnanç Koçak (Kostas), Serdal Genç (Şeref), Serkan Genç (Eşref), Engin Yüksel (Mehmet Şefik), Engin Öztürk (Mustafa Kemal), Özgür Dereli (Mülazım İsmet), Mert Kurdal (Yakup), Tevfik Erman Kutlu (Muharrem), Sevgi Onat (Arife-Muhsin'in Annesi), Bahar Çokyaşa (Hatice-Hasan'ın Karısı), Dean Baykan (Rush)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Çanakkale Yolun Sonu Afişi Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement