Devlet Tiyatroları'ndan Genç Yönetmenler Projesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları'ndan Genç Yönetmenler Projesi

Devlet Tiyatroları\'ndan Genç Yönetmenler Projesi

Devlet Tiyatrolarının, genç kuşak nitelikli rejisörlerin desteklenmesi amacıyla gerçekleştirdiği "Üç Yönetmen Üç Oyun", Ankara Devlet Tiyatrosu sahnelerinde gerçekleştiriliyor.

10.11.2010 10:32

Devlet Tiyatrolarının, genç kuşak nitelikli rejisörlerin desteklenmesi amacıyla gerçekleştirdiği "Üç Yönetmen Üç Oyun", Ankara Devlet Tiyatrosu sahnelerinde gerçekleştiriliyor. Projede üç genç yönetmen üç ayrı oyunun rejisini yapıyor. Çalışılan üç oyun aynı gün aynı sahnede birer perdelik prodüksiyon olarak sanatseverlere sunulacak.

Stüdyo Sahne'deki prömiyeri ile 12 Kasım Cuma günü saat 20.00'de sanatseverlerle buluşacak olan "Üç Yönetmen Üç Oyun", 14, 19, 21, 30 Kasım tarihlerinde de temsil edilecek. Oyunların dekor tasarımı Aytuğ Dereli, kostüm tasarımı İnci Kangal, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu tarafından hazırlandı.

Proje kapsamında; Ethan Coen'in yazdığı "Bekleyiş" Bahar Kerimoğlu'nun rejisi ile sahneleniyor. Oyunda, Tolga Tekin, Hüseyin Baylan ve Mert Kurdalrol alıyor.

İkinci perdede Tankred Dorst'un yazdığı "Dönemeç" ise Merve Taşkan'ın rejisi ile seyirci karşısına çıkacak. "Dönemeç"de, Tolga Çiftçi, Yavuz Sepetçi ve Sanlı Baykent'in rol alıyor.

Üçüncü perdede sahnelenecek, Max Frish'in "Phılıpp Hotz'un Büyük Öfkesi" adlı oyunun rejisini ise Doğu Yaşar Akal yaptı. Oyunda, Elvin Beşikçioğlu ile Tunç Yıldırım izleyici karşısına çıkıyor.(ANKA)

(GO/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Kültür Sanat Devlet Tiyatroları'ndan Genç Yönetmenler Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement