'Dünya Kenti"Ne Ziyaretçi İlgisi - Son Dakika
Kültür Sanat

'Dünya Kenti"Ne Ziyaretçi İlgisi

\'Dünya Kenti"Ne Ziyaretçi İlgisi

Kars ile Ermenistan sınırında yer alan ve birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için "dünya kenti" olarak nitelendirilen Ani Ören Yeri'ne ziyaretçi ilgisi sürüyor.

18.08.2014 11:29

Kars ile Ermenistan sınırında yer alan ve birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için "dünya kenti" olarak nitelendirilen Ani Ören Yeri, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Kars kent merkezine 42 kilometre uzaklıkta yer alan antik kente gelen turistler, ayakta kalan 21 eseri gezerek yapılar hakkında tur rehberlerinden bilgi ediniyor.

Tarihi yapıların fotoğraflarını da çeken yerli ve yabancı turistler, antik kentte devam eden kazı alanlarını da geziyor.

Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ani Ören Yeri'nin sadece Kars'ın değil bölgenin de önemli turizm destinasyon alanlarından biri olduğunu söyledi.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan antik kentteki her eserin ilgi çektiğini ifade eden Doğanay, "Yerli ve yabancı turistlerimiz buraya adeta akın ediyor. Yoğunluk var. Daha çok kültür turlarına önem veren turistler buraya geliyor" dedi.

Antik kentin uluslararası ziyaretçilere açık olduğunu vurgulayan Doğanay, Almanya, Fransa İngiltere, Japonya, Rusya ve Amerika'dan turist çektiklerine dikkati çekerek, "Ziyaretçi sayımız da iyi. Turistlerimiz kazı alanlarını da geziyor ve bilgi ediniyor" diye konuştu.

Öte yandan Kars Valisi Günay Özdemir ile belediye başkanı Murtaza Karaçanta da antik kenti gezerek incelemelerde bulundu. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Dünya Kenti'Ne Ziyaretçi İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement