Dünya Tiyatrolar Günü’nde Sahne Ücretsiz - Son Dakika
Kültür Sanat

Dünya Tiyatrolar Günü’nde Sahne Ücretsiz

Dünya Tiyatrolar Günü’nde Sahne Ücretsiz

Şehir Tiyatroları Anlamlı Günü Seyircisi İle Kutlayacak

26.03.2011 11:51  Güncelleme: 11:52

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Pazartesi kutlanacak 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle oyunlarını ücretsiz sahneleyecek. 27 Mart Pazar günü SDKM Büyük Sahne'de 14.00'de 'Robinson Dans Öğreniyor' adlı çocuk oyunu, 20.00'de ise 'Küheylan' perde açacak. Aynı gün Gölcük Kazıklı Kervansaray Sahnesi'nde 'Resimli Osmanlı Tarihi' sahnelenecek. Oyun 20.00'de başlayacak.

ANLAMLI GÜNE ÖZEL OYUN

Öte yandan Şehir Tiyatroları 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle seyircisine özel bir oyun hazırladı. Şehir Tiyatroları, çağdaş dünya tiyatrosunun en önemli yazarlarından Eugène Ionesco'nun 'Kel Şarkıcı' adlı oyunun bir kesitini sahneleyecek. SDKM'de perde açacak oyun 17.00'de başlayacak. Melih Düzenli'nin yöneteceği oyunda Şehir Tiyatrolar sanatçılarından Zeynep Özan, Pınar Ünsal, Serhat Güzel, Utku Oğuz, Işık Öztorun ve Levent Muratoğlu rol alacak.

OYUNUN KONUSU

İki dünya savaşının dehşet ve yıkımını yaşamış bir neslin ürettiği absürt tiyatronun önemli örneklerinden biri olan oyunda Ionesco bireyler arası iletişimin imkânsızlığını anlatır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Dünya Tiyatrolar Günü’nde Sahne Ücretsiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement